– Fredag, lørdag og søndag arrangerer vi det største norgesmesterskapet i rifleskyting noen gang. Dette blir 12. gang siden år 2000 at Elverum rifleklubb har fått ansvar for dette arrangementet, forteller Bjørn Myrset, som er leder i Elverum rifleklubb og i hovedkomiteen. 

Største klubben i landet

Det er mange lokale skyttere som er med på arrangementet, og Myrset kan fortelle at det er 37 aktive deltakere og 21 forskjellige lag fra Elverum rifleklubb som skal delta på NM.

– Elverum har blitt en magnet som trekker til seg skyttere, så vi er nå den største klubben i landet, sier han. 

I tillegg er det deltakere fra for eksempel Stange og Flisa, som lederen tror vil hevde seg helt i toppen i sine klasser. 

Har to nye baner

– Når det blir så mye folk som i år, så må vi bygge ekstra baner. Inne på Terningmoen er det et flott anlegg, og staten bygde masse fint til Landsskytterstevnet og til VM i 2006. Etterbruken av disse banene har vi fått lov til å blir med på, og nå har vi bygget to nye baner til helgen, forteller Myrset.

Dette er noe de må ha, for å klare å gjennomføre arrangementet på en fin måte.

NM i rifleskyting er åpent for publikum, og lederen i Elverum rifleklubb anbefaler folk å se på de seks finalene. 

– Midt på dagen på lørdag og søndag er det bare å ta seg til Terningmoen, for et par timer god sportsunderholdning, sier han.

Myrset håper det blir godt vær, og at klubben lykkes sportslig. 

– Det hadde selvfølgelig vært moro om vi fikk noen medaljer, smiler han.