• BEST I HEDMARK: Frokosten du får servert ved Scandic Elgstua er den beste hotellfrokosten i Hedmark. (Foto: Scandic Elgstua)

Ni av fylkesvinnerne i kåringen av Norges beste hotellfrokost i den anerkjente konkurransen Twinings Best Breakfast er nå klare. Dette er den mest omfattende vurderingen av norske hotellfrokoster. Mer enn 400 hoteller landet over blir testet.

I år gikk Scandic Elgstua av med seieren i Hedmark. Det er tredje gang hotellet er fylkesvinner i Twinings Best Breakfast. Hotelldirektør Nina Bogerud Caspari ved Scandic Elgstua er storfornøyd.

Stor annerkjennelse

- Det er utrolig gøy å få denne annerkjennelsen for tredje året på rad. Det er en stor seier til de dyktige og dedikerte medarbeidere her på Scandic Elgstua, som har stått på for denne seieren. Våre kokker og servitører byr virkelig på seg selv imens de sørger for at gjestene får den gode frokostopplevelsen. Når de serverer te og kaffe ved bordene gir det en luksusfølelse gjestene virkelig setter pris på, sier Caspari.

Hotelldirektøren tror lokalmat og egenutviklede produkter er en viktig faktor for at Scandic Elgstua vant frokostkåringen i Hedmark.

- Vi legger stor vekt både på service og innbydende presentasjon på frokosten, og har et spesielt fokus på lokalmat. Vi har et bredt utvalgt av egenutviklede frokostretter som varmrøkt elg, elgspekepølse, vår egenrøkte laks og Scandics hjemmelagde leverpostei, sier Caspari.

Satser på frokost

Administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold, er stolt over at Scandic Elgstua har vunnet i Hedmark.

- Frokosten er et viktig satsningsområde for oss. Jeg vet at det legges ned en enorm innsats blant alle medarbeidere for å dra disse seierne i land, og da smaker det selvfølgelig ekstra godt, sier Steen-Mevold.

Scandic Elgstua eksperimenterer stadig med ulike frukt- og grønnsakshots og smoothies, serverer egne «lapper», grøt, sprøstekt bacon og egg. Hotellet har også et bredt utvalg frokostblandinger.

Kvalitetsstempel

Twinings Best breakfast regnes som et uoffisielt NM i hotellfrokost. Konkurransen går ut på at 400 hoteller over hele lander vurderes av en uavhengig jury i tillegg til Haugen-Gruppens konsulenter som består av kokker og sommelierer. Kriteriene hotellfrokostene vurderes ut i fra er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet.

Twinings Best Breakfast arrangeres for 11. året på rad. Vanligvis blir fylkesvinnerne og Norgesvinneren annonsert samtidig, men i år annonseres vinnerne fortløpende. Den nasjonale vinneren er klar i løpet av høsten.