- Vi har flytta litt på oss ja. Vi har fått en liten krok ved rulletrappa litt lenger nord i kjøpesenteret, smiler Marie Kristiansen ved Notabene.

Hun kan fortelle at det har kommet mange innom og lurt på hvor bokbutikken har gjort av seg. Sjøl om det er mange som ved første øyekast legger merke til butikken, er den ikke vanskelig å finne.

- Den er ved rulletrappa nord i senteret, og vi har nå fått en fin liten butikk her. Så det er bare å komme innom, sier Kristiansen.

Boksigneringer

Det er mange forfattere som har vært innom bokbutikken på AMFI og signert sine utgivelser. Tirsdag 13. desember er det en verdenskjent katt som kommer.

- Tirsdag kommer selveste Jesperpus og hans matmor Aina Stormo. Det blir spennende. Han har vært her tidligere også og vi hadde mange som kom sist gang Jesperpus var her, sier Marie Kristiansen og legger til:

- Vi håper at det er mange som ønsker å gi en litt mer personlig gave til jul, og boka om Jesperpus er virkelig en bok jeg vil anbefale. Også liker Jesperpus og få kos, så alle er velkommen innom og klappe på pusen og hilse på han, smiler Kristiansen.

Men det er ikke bare verdenskjente pusekatter som kommer innom Notabene på AMFI. Knut Faldbakken kommer også innom.

- Han kommer innom oss 16. desember fra klokka 18.00 til 19.00. Han signerer sin nyeste bok, «Gjensynet», sier Marie Kristiansen.

Jul en god boktid

Den assisterende butikksjefen har mange gode julegavetips nå når det nærmer seg jul. Bok er ifølge Kristiansen er bok alltid en sikker vinner.

- I år er det veldig mange gode bøker, spesielt krimbøker. Lars Kepler har jo en ny bok nå, Kaninjegeren, som det har gått en del av. Også har vi Calendergirl som er en slager, også har vi solgt en del bøker fra Jesperpus, sier Marie Kristiansen.

Det er bøkene blant de voksne, og hos barna er det fortsatt Doktor Proktor som slår an.

- Hos barna er det Doktor Proktors prompepulver som har solgt ganske bra nå. Ellers har vi bokserien om Gutta i det store trehuset. Og nå har den 78. etasjen kommet, så en del bøker der ja. Også Tante Grusom, disse bøkene er nok midt i blinken for de små, oppsummerer Marie Kristiansen.

Og om Kristiansen skulle kjøpt julegave til deg, så hadde hun valgt noe hun har virkelig tro på.

- Det måtte jo bli spillet «Ryktet går». Det er et fantastisk spill for hele familien og kommer til å skape god stemning gjennom jula, avslutter Marie Kristiansen.