Elverum kommune skriver på sine nettsider at NRK og NSB har oppfordret kommunen og byen til å lage lokalt arrangement onsdag 19. juli.

- Det blir en festdag med både aktiviteter for barn, mat og drikke, konserter, boder fra Glomdalsmuseet og Skogmuseet med jakt- og fiske og mini-martns preg, sier kommunikasjonssjef i Elverum kommune, Kate Langsethagen til iElverum.

Minifestivalen blir en realitet ved at flere lokale aktører går sammen om arrangementet. Til å holde styr på det hele, er det Tore Hagen og THEvent som står som hovedarrangør. Eventbyrået i Elverum har aldri hatt mer å gjøre, men sette gledelig av litt tid til et slikt arrangement.

- Det er et stor og flott arrangement. Vi får besøk av mange flotte artister, kjendiser og ikke minst lokale aktører. Det vil bli gratis inngang og det er bare å komme, forteller Tore Hagen.

«Gammalmart'n»

Programmet er så og si klart, og det kommer til å bli et ganske stort program. Fra klokka 13.00 onsdag vil det være aktivitet på Elverum Stasjon mens Sommertoget kommer klokka 14.10 opplyses det fra arrangørene.

- Vi håper det kommer mange for å være med på dette, ikke bare for å være med når Sommertoget kommer men også for å være med på livet. Når vi har en slik minifestival, så blir det på en måte en minimart'n, mini-Elverumsdagene, mini-Volumfestivalen og mini Jakt- og fiskedagene, sier Kate Langsethagen.

Disse kjendisene som Tore Hagen snakket om, jobber alle i NRK.

- Ja, de er jo kjendiser. Og ikke minst kommer jo Fantorangen. Han skal underholde barna og det kommer til å bli fult kjør hele onsdagen, sier Tore Hagen.

Onsdagen vil museene i byen stille ut litt fra både Skogmuseet og Glomdalsmuseet.

- Det blir en litt kombinert «Gammalmart'n» og Jakt- og fiskedagene under besøket til sommertoget. Vi har et eget lite område hvor vi vil invitere gjestene inn på. Der har vi flere lokale aktører som er med å stiller ut ting. Du kan blant annet binde fluer og ellers kan vi lage vafler. Det vil i det hele tatt være en del moro som folk kan være med på. Museumsbyen Elverum skal vise seg frem fra sitt beste, sier Laila Bækkevold ved Anno Museum.

Helgriller en elg, eller to

Kafé Øst skal også være med på arrangementet på Elverum stasjon. Og Catrina White forteller at det blir god mat.

- Det er et stort arrangement, og vi har aldri tidligere vært med på å lage mat for så mange mennesker. Tor Jørgen Kramperud Arnesen skal grille en elg eller to, smiler Catrina White.

I tillegg til mat og underholdning vil The Hallway ha konsert.

- Konserten med The Hallway starter klokka 20.30 onsdag kveld. The Hallway er et lokalt band blant annet bestående av Simen Skari og Simen Schikulski og en del flere fra Elverum, sier Langsethagen.

- La bilen stå

Når det skal arrangeres et så stort arrangement i Elverum, kan det fort bli litt problemer med parkering. Da har Tore Hagen en klar oppfordring.

- La bilen stå og ta bena fatt. Om du må bruke bilen kan man parkere i Leiret og gå til stasjonen, eller man kan også parkere på Terningen Arena. Ellers kan man ta bussen. Hedmark Trafikk har en kampanje gående nå hvor man kan få kjøre buss til småpenger i hele fylket. Og da er bussen et sikkert fremkomsmiddel. Ellers så har vi også noen parkeringsplasser her på stasjonen, for de som trenger de, avslutter Tore Hagen i THEvent.

Her kan du lese hele programmet under minifestivalen mens Sommertoget kommer til Elverum.