Hun er en ung og lovende artist. Matilda er fra Eidskog og er 22 år gammel. Til tross for sin unge alder er hun allerede et etablert navn i musikkens verden. Allerede som niåring begynte Matilda å skrive låter, og har utviklet seg til å bli en habil låtskriver med to album bak seg.

Hun har en særegen stemme og en sterk karakteristikk som er vanskelig å beskrive. Legg til et godt øre for solide pop-og singer/songwriter-melodier, blandet med en god dose internasjonal og skandinavisk folk, og vi ender opp med en solid stjernepakke av en artist, skriver Volumfestivalen på sine hjemmesider.

Fått spilletid på radio

Debutalbumet «A Heart» kom ut i oktober 2012, og første singelen fra albumet «When Something Ends», ble listet på både P1 og P3. En stund lå låta som nummer én på den offisielle radiolisten, og flere uker på topp ti. Matilda slapp sitt andre album «Serendipity» i 2015. Dette var et personlig og hjertefølt album som tok oss gjennom et år i Matildas liv.

Singelen «Ghost» kom ut i juni 2016, og ble kjapt kåret til «Ukens singel» på P3. På kort tid har den rukket å få over 1,3 millioner avspillinger på Spotify.

På sin nyeste låt «Apologize» har hun fått med seg Norges nye soulhåp, OMVR. Låta ble B-lista på P3 og A-lista på P1, og var lenge den mest spilte på P3. Musikkvideoen til «Apologize» har også fått mye oppmerksomhet; skuespillernykommeren Ruby Dagnall (kjent fra SKAM) spiller nemlig forelsket i en annen jente (Thea Sofie Loch Næss) og i videoen går de gjennom et turbulent kjærlighetsforhold.

Kommer til Elverum

Fredag 26. mai slapp Matilda den nye singelen «Illusion», som handler om hvor frustrerende det kan være når andre mennesker har «trust issues» og alle gode intensjoner blir sett på med skråblikk, forteller Matilda til nettstedet musikknyheter.no.

Matilda spiller i «Revehiet» lørdag 24. juni under Volumfestivalen i Elverum.