Der fikk flere tungtransportsjåfører kjøreforbud. Hele 10 vogntog fikk kjøreforbud grunnet overlast, støy, for dårlig sikt og slitte dekk. Fagleder i Statens vegvesen, Geir Thomas Finstad, sier at det er synd med et slikt resultat.

- Også i dag skriver vi ut flere anmeldelser, bruksforbud og må bare konstatere at mye ikke er bra blant vogntogene som ble kontrollert i dag, sier Geir Thomas Finstad.

Anmeldelser

Et firma ble anmeldt for å kjørt uten gyldig løyve. Finstad opplyser at firmaet hadde et løyve, men det var for et firma som hadde gått konkurs.

- Derfor var ikke denne løyven gyldig lenger, sier Geir Thomas Finstad og legger til:

- Samme firmaet ble stanset for det samme på Bergerrønningen søndag, sier Finstad.

Nå er begge hendelsene anmeldt til politiet. I tillegg ble en fører anmeldt for brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene. Vedkommende hadde bare hvilt tre timer og 22 minutter i løpet av de siste 24 timene.

- Vi anmeldte også et firma for å ha slurvet med kontrollen av fartsskriveren i kjøretøyet. Ellers ga vi 10 bruksforbud grunnet overlast, støy, slitte dekk og dårlig sikt, sier Finstad.

Bilbelte i buss

Mandag opphørte varselet om manglende bruk av belte på bussene. Det resulterte i at Statens vegvesen ga ut tre beltegebyrer grunnet manglende bruk på bussen.

- Vi har hittil gitt muntlig advarsel for å ikke ha brukt belte, under mandagens kontroll ga vi tre beltegebyrer første dag hvor vi ikke lenger gir advarsler, sier Geir Thomas Finstad.

I tillegg til kontrollen ved Husum trafikkstasjon ble det avholdt kontroller ved Namnå og Tynset opplyser Statens vegvesen.