Festivalsjef, Ingvild Haugbråten, gleder seg til fredagen og lørdagens arrangement. Hun og de andre som er med å planlegger festivalen har store forhåpninger til årets utgave.

- Det er smak som står i fokus. Det er mat og drikke og dette i kombinasjon, som vi gleder oss til å vise til gjestene og andre elverumsinger, sier Ingvild Haugbråten.

Det er andre året at Smaksfestivalen i Elverum går av stabelen og Haugbråten har bare fått positive tilbakemeldinger fra forrige års festival.

- Som en førstegangsfestival må jeg si at vi er veldig godt fornøyde med fjorårets arrangement. Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger og folk opplevde dette som noe nytt og trykket til sitt bryst med en gang, sier festivalsjefen.

Smak og behag

Festivalen går over to dager, fredag og lørdag. Og Haugbråten kan fortelle at det kommer mange leverandører, både fra inn- og utland.

- Gjennom to dager skal det smakes og testes ut. Vi har et stort program og det kommer mange tilreisende leverandører, det vil si det beste fra Norge som kommer for å vise frem det de har, sier Ingvild Haugbråten.

Smaksfestivalen starter klokka 16.00 fredag ettermiddag med øl-smaking sammen med den kjente øl-kjenneren Espen Smith. Det skjer på Matglede fra klokka 16.00. Espen er kanskje den største øl-kjenneren i Norge og er kjent i det store utland også, sier Haugbråten.

Kommer tilbake til Smaksfestivalen

Liora Levi, Norsk- og nordisk mester i vinsmaking, kommer tilbake til Smaksfestivalen. Levi var også deltaker i fjor, og ville komme tilbake i år kan Haugbråten si.

- Klokka 18.00 er det vinkurs for nybegynnere. Liona Levi gleder seg stort til å komme tilbake til Elverum for å være med på Smaksfestivalen. Dette skjer på First Hotel Central, sier Ingvild Haugbråten og legger til:

- Fredagen avsluttes kvelden med bobler for damene på Siris, og cognac for herrene på Scandic Elgstua, mange smaker for alle ganer, sier Haugbråten.

Lover magiske smaksøyeblikk

Festivalsjefen kan fortelle at hun lover gode og ikke minst magiske smaksøyeblikk for deltakerne. En kombinasjon som ikke er så vanlig er øl og sjokolade.

- Klokka 13.00 lørdag er det mulig og smake på øl og sjokolade sammen med Espen Smith. Det skjer på Lundgaard. Kombinasjonen øl og sjokolade er kanskje ikke det første man tenker på, men jeg kan love deg at det kommer noen magiske smaksøyeblikk.

Hun kan fortelle at det hele avsluttes med en Winemakers dinner på Scandic Elgstua, og at det fortsatt er noen ledige plasser på de forskjellige arrangementene.

- Du kan booke plass frem til fredag klokka 12.00 på smaksfest.no. Der kan du booke plass på de arrangementene som har ledige plasser, for det er noen sesjoner som er fullbooket. Og de arrangementene som ikke er fullbooket, og har ledige plasser så kan du få kjøpt billett i døra. Så enkelte steder kan du bare møte opp, og håpe du får plass, avslutter Ingvild Haugbråten, festivalsjef for Smaksfestivalen i Elverum.

Mer om festivalen finner du for øvrig på smaksfest.no.