Korpset har i en tid nå hatt øvinger og er klare foran lørdagens vårkonsert. Temaet under årets konsert er «Solistparade». Det vil si at korpset ønsker å vise frem solistene sine.

- Temaet har vi valgt å kalle det for en solistparade. Flere av våre medlemmer vil spille solo gjennom konserten, sier Hilde Johansen Egeberg, leder i Elverum Janitsjarkorps.

Korpset har fått flere medlemmer det siste året, noe Johansen Egeberg er godt fornøyd med.

- Ja, vi har fått flere meldemmer siden siste vårkonsert vi hadde. Både yngre og flere på alderen med meg sjøl, smiler Hilde Johansen Egeberg.

Hun kan fortelle at temaet med solistparade er for å fremme flere av korpsets medlemmer, samtidig som de ønsker å fremme hele korpset ved at alle er med på flere av stykkene som skal fremføres.

Variert program

Årets vårkonsert fra Elverum Janitsjarkorps er ganske variert. Denne type korps er kanskje mest kjent for masjer og ikke minst fra 17. mai-tog. Men korpsets faste dirigent, Tom Erik Antonsen, så vil det også bli noe rock.

- Vi har vårslipp på Skogmuseet og det er kanskje en litt spesiell bygning å spille i. For det er en litt annerledes atmosfære enn i et tradsjonelt konsertlokale. Men jeg tror det blir veldig bra, sier Tom Erik Antonsen.

Johansen Egeberg gleder seg til å vise frem et program og reportoar som er litt artig, som hun sjøl sier.

- Det er mange glade musikere og flotte solister. Vi er et godt korps sammen også, så vi har mye å by på. I år blir det litt «moro med musikken» undervegs, vi har planer om et stykke som er litt artig, sier en hemmelighetsfull leder for Janitasjarkorpset.

Hun vil ikke utdype for mye, men kan love at de som møter opp får servert et variert program.

Alt fra jazz til rock

Dirigent Antonsen kan fortelle at årets vårkonsert vil inneholde alt fra jazz til rock.

- Ja, det blir et ganske variert program i år. Alt fra jazz til rock, polka og noe annet snadder, ler Tom Erik Antonsen.

Sjøl om ikke rock er det mest vanlige for et janitsjarkorps, innrømmer Johansen Egeberg at det kommer rock.

- Innimellom så spiller vi rock. Det er ikke bare masjer vi i Elverum Janitsjarkorps spiller. Det hører 17. mai til. Så vi spiller egentlig ganske mye og variert, sier Hilde Johansen Egeberg.

Konserten varer rundt en time og 30 minutter og foregår på Norsk Skogmuseum lørdag klokka 17.00. Nå håper både Antonsen og Johansen Egeberg på fult hus.

- Vi håper på at det kommer mange i år også, og jeg håper at vi må sette ut flere stoler enn det vi har bestilt på forhånd, avslutter Hilde Johansen Egeberg.