Elverum: Engerdølen er tiltalt i den omfattende ulverettssaken fordi  han angivelig gjorde forsøk på å få med en hundekar fra Trysil  på ulvejakt i Elverum 15. februar i fjor.

Advokat Trudvang mener hans klient ikke kan anklages for medvirkning så lenge han ikke fikk verken jegeren fra Trysil eller hans hunder med på ulvejakt. Den tiltalte engerdølen var heller ikke med på det påståtte jaktforsøket i nordre Elverum. Forsvareren minner om at det ikke ble opprettet direkte kontakt mellom den hovedtiltalte og den potensielle jegeren i Trysil.

- Sånn sett hadde min klient kontroll på Trysil-jegeren, framholdt advokat Trudvang, som avviste på det sterkeste at 45-åringen fra Engerdal har deltatt i noe organisert nettverk for ulovlig ulvejakt.

Den tiltalte engerdølen ble i likhet med mange andre i ulvesaken telefonavlyttet. Økokrim har heftet seg ved at engerdølen ringte jegeren i Trysil ettermiddagen før jaktforsøket i Elverum med følgende budskap: «Du kan ikke tenke deg litt hundejakt?». Advokat Trudvang mener hans klient med dette mente en forespørsel om trening av hund på ulvespor. Ifølge forsvareren må slik trening skje på snø, slik at hundeeier kan følge med på om hunden sporer rett. Forsvareren sa også at det er i tiltaltes interesse for å trene opp hunder for ulvesporing, slik at de eventuelt kan brukes under sporsøk i det i det offentlig oppnevnte fellingslaget han er med på.