Elverum: Klokken 19.00 i kveld sendte Midthun et brev til rådmannen der han ba om en forklaring på hvorfor arrangørene av 1. mai ble nektet å holde appeller inne på sykehjemmene. Midthun mener utestengingen er totalt skivebom av PRO-sjefen og rådmannen.

- Jeg er skuffet og mener denne behandlingen av beboere med deres pårørende og av oss lokalpolitikere er respektløs, sier Midthun til iElverum. LO varslet først at de ville kutte ut arrangementene på sykehjemmene, men valgte likevel og holde taler ute på Sætre. De eldre måtte derfor trilles ut i det kalde været.

fikk e-post

- Jeg har gjennom flere år vært inne på på fellessrealer i nesten alle sjukehjemmene våre, der de eldre etter eget ønske har kommet og deltatt. Andre har holdt seg i andre stuer og rom. Hvert år har det vært korte appeller og lange samtaler og samvær med kaffe, kringle og gode minner fra et aktivt arbeidsliv, skriver Midthun i brevet.

I går kveld mottok LO-leder i Elverum, Tor Kristian Godlien en epost fra rådmannen der det ble anmodet om at alle 1. mai arrangement ved sykehjemmene i Elverum skulle holdes utendørs av frykt for at det skulle skape uro.  

tvilte seg fram

- Jeg ble litt sjokkert, sier Godlien til NRK. Appellene er blitt holdt innendørs for de beboerne som ønsker besøk i mange år. Godlien skjønner ikke hvorfor de plutselig skulle være til sjenanse nå. Assisterende rådmann Åsmund Hagen sier de fikk en henvendelse fra sektorsjefen om dette og at han og rådmannen tvilte seg frem til å komme med anmodningen. Han avviser kategorisk at dette er politisk motivert avgjørelse.

- Dette er hverken "farlig eller sjenerende", det er en del av våre tradisjoner trukket inn til mennesker som trenger at vi kommer på besøk der de bor fordi de ikke selv kan reise ut, sier Ingvar Midthun.

PRO-sjef Aino Kristiansen har ikke vært tilgjengelig for en kommentar i kveld.