Elverum: Tirsdag starter rettssaken mot en 19 år gammel gutt fra Hamar. Han var sjåfør på ulykkesbilen da tre ungdommer mistet livet på Riksveg 25 øst for Elverum natt til fredag 3. juli i fjor sommer.

Advokat Helge Hartz skal være bistandsadvokat for de seks etterlatte foreldrene. Han har varslet retten om et betydelig oppreisningskrav som foreldrene krever av sjåføren etter at de mistet ungdommene sine.

750.000 KRONER

– Jeg har varslet retten om at det vil bli lagt ned påstand om en oppreisning til hver av de etterlatte på 125.000 kroner, sier Helge Hartz til Hamar Arbeiderblad.

Ganget med seks så blir det 750.000 kroner.

Hartz sier kravet er i tråd med andre dommer i lignende saker, og han kommer til å vise til dette under sin prosedyre i retten.

MOR SKAL VITNE

– En av de etterlatte, en mor, har bedt om å få avgi forklaring under rettssaken, sier Hartz til HA.

Moren kommer til å forklare seg om belastningen og det vanskelige som foreldrene har opplevd etter at ungdommene deres ble revet bort.

19-åringen som kjørte er tiltalt for å ha kjørt i minst 144 kilometer i timen i 80-sonen på ulykkesstedet. Politiet hadde også en beregning av en hastighet på minst 160 kilometer i timen, men det er den laveste av de to beregnede hastighetene som er lagt til grunn i tiltalebeslutningen.

Han er også tiltalt for å ha kjørt forbi en annen bil på heltrukken gul sperrelinje forut for ulykken, i tiltalen, som er tatt ut av statsadvokaten i Hedmark.

Det alvorligste punktet i tiltalen er uaktsomt drap.

GRUER SEG

Hartz forteller til HA at foreldrene til de tre ungdommene planlegger å følge den tre dager lange rettssaken i Sør-Østerdal tingrett.

– De gruer seg, det er masse følelser knyttet til dette, naturligvis. Samtidig tror jeg de ser fram til å få saken for retten, sier Helge Hartz.

Les også
NYHETER En ny sakkyndigrapport konkluderer med at ulykkesbilen der tre mennesker mistet livet på riksveg 25 i Hernes i fjor sommer hadde en lavere hastighet enn det føreren er tiltalt for å ha kjørt i.
Les også
NYHETER Mona Pedersen på Jømna mistet datteren Eva Charlotte (16) i bilulykken i Hernes natt til 3. juli. Nå ber hun alle ungdommer i bil om å bruke bilbelte og å tørre å si ifra om farten er for høy.