Elverum: De nye studentene ble ønsket velkommen til starten på yrkeslivet av konferansier Anette Gjerskaug, som er prodekan utdanning ved Campus Elverum, rektor Anna L. Ottosen, dekan Svein Inge Sunde og ordfører Erik Hanstad, som alle uttrykte glede over at studentene hadde valgt nettopp Elverum som studiested.

Betydning

– Det er også spennende for meg. Jeg har vært prorektor i åtte år og er ikke helt ny i denne jobben. Jeg har visst hva jeg gikk til. Det nye er at jeg nå har ansvaret alene. Men det er mye som skjer. Vi styres av kunnskapsdepartementet, og det kan dukke opp nye problemstillinger. Det er stadig noe nytt som skjer, og sånn må det være, sier Ottosen.

– Jeg synes denne dagen er spennende hver høst, og jeg gleder meg til denne høytidelige åpningen hvert år. Med alle de nye studentene ser vi hvor stor betydning Campus Elverum har, sier hun.

Spydspisser

Ordfører Erik Hanstad påpekte at Elverum er byen med kort veg til alt, men også at studentene er en berikelse for kommunen.

– Dere er spydspisser innen helsefag, og vi ønsker mange av dere velkommen som nye borgere etter endte studier, sier Hanstad blant annet.

Nav-direktør i Hedmark og Akershus, Bjørn Lien, tok for seg betydningen av samarbeidet mellom yrkene studentene har valgt, Nav og Hjelpemiddelsentralen, som også har lokalet sitt på Terningen Arena.

Underholdningen ble framført av Elverums egen Morten Wærhaug, som sang tre egne viser, den første om å starte fra bunnen, noe studentene på sett og vis gjør på terskelen til valget av yrket.

Blir hardt

I gangen på veg inn til åpningen av studieåret er Mari Mellemstuen (19) fra Koppang.

Hun har valgt bachelorstudiet innen sykepleie.

– Det er det eneste jeg kan tenke meg, men jeg vet ikke hva det blir etter hvert. Jeg må begynne et sted.

Jeg har jobbet på sykehjem på Koppang et år, men ønsker å jobbe i et sykehus når jeg blir ferdig om tre år. Jeg tror det blir hardt, men vil ta studiene seriøst, sier hun.

Svært mange har søkt på sykepleierstudiet, men det er mange som ikke er kommet inn på dette studiet.