Elverum: Gruppeleder i Elverum Ap, Ingvar Midthun sier de gjør denne justeringen dels etter en lang diskusjon på sitt eget medlemsmøte i går kveld og dels fordi kommunen har flyttet på noen investeringskostnader.

- Situasjonen for økonomien er fremdeles dramatisk, men dette gjør at vi ikke trenger å ta i så hardt i begynnelsen, sier Midthun. Ap ville i utgangspunktet kutte 50 millioner kroner i rammene til NAV, PRO og administrasjon de neste fire årene. Nå er dette justert ned til 44,7 millioner.

Reduserer kuttene 

I det opprinnelige forslaget ville Ap kutte 13,5 millioner kroner i administrasjon frem til 2018. Nå er det justert ned til 11,2 millioner. I tillegg ville de redusere rammene til PRO med 23,5 millioner på fire år. Kuttforslaget er nå redusert med to millioner kroner i 2016. Forslaget om at pleie og omsorg må kutte 2,5 millioner allerede i år, blir altså stående.

Ap vil skjerme NAV for kutt i år, men foreslår en kutt i rammene på 11 millioner kroner de neste fire årene.

Idrettspedagog

Både de borgelige og røde ønsker blant annet å avvikle Idrettspedagogen i Elverum kommune.  Anita Østerhagen har vært ansatt som idrettspedagog siden 2012. Midthun sier dette er veldig krevende.

- Det handler om mennesker og jobbene deres. Dette er veldig krevende. Vi skal jobbe med forslaget vårt helt fram til kommunestyremøtet onsdag, men vi kan ikke love noe nå, sier han.

Les også
NYHETER Frem til 2018 vil Arbeiderpartiet og SV kutte 50 millioner kroner i rammene til PRO, NAV og adminstrasjonen. Det fikk de blå til å se rødt.
Les også
NYHETER Det er mye som er tungt og bekymringsfullt i Elverum for tiden. Onsdag 27. mai skal økonomiplanen vedtas i kommunestyret. Vi ser mange tapere. Mye blir ikke som før.