• MUSIKERNE: Birger Mistereggen, til venstre, og Ole Nilssen sørger for musikken på "Lek Østa!"s avslutn ing på Volimfestivalen i juni.
    FOTO: KNUT UTLER

Elverum: – Temaet for forestillingen er «skogen». Publikum får se folkedans ingen har sett maken til. Dansen bygger på tradisjonell dans fra Hedmark, blant annet polsdans, flere polkaformer og halling, forteller Margrete Nordmoen, som er prosjektleder for «Lek Østa!» sammen med Inga Myhr.

Den nest siste helga nå i april hadde dansere, musikere og koreograf sin aller siste samling før den store premièren på Riksscenen i Oslo 3. mai.

De engasjerte unge dansere har alltid hatt humøret på topp og har stor arbeidsvilje. Koreografen Indra Lorentzen har funnet tonen med dem og er trygg på at dette blir ei veldig fin forestilling. Publikum kan glede seg, sier Nordmoen

Pensjonert ballettdanser

Åtte av de 10 danserne er hedmarkinger, de to siste kommer fra Oslo og Akershus. Fra Engerdal deltar Nina Lillestu og Sigrid Stubsveen, fra Trysil Stine Rønes og fra Elverum Åshild Krogsrud. De tre fra Hamar, Stange og Ringsaker er henholdsvis Herborg Nesbakken Oma, Trygve Liahagen og Marius Berglund.

– Som koreograf vi har hentet pensjonert ballettdanser Indra Lorentzen fra Oslo. De dyktige musikerne Ole Nilssen fra Løten og Birger Mistereggen fra Rendalen sørger for det musikalske. De skulle bli et bra team, sier Nordmoen.

Avsluttes i vår

«Lek Østa», som er Hedmarks del av prosjektet «Bygda danser», som har vært arrangert i flere fylker siden høsten 2012 og som avsluttes i vår. Prosjektet er drevet av Norsk senter for Folkemusikk og Folkedans og er finansiert gjennom midler fra Kulturdepartementet. I Hedmark støttes prosjektet av Hedmark fylkeskommune.

.