Sørskogbygda: Ja, jeg er litt urolig for all nedbøren, innrømmer Reidar Nystuen i Sørskogbygda IL. Etter planen skal den nye kunstgressbana ved skolen åpnes lørdag formiddag, men alt regnet de siste dagene forsinker byggearbeidene. Deler av dekket må limes og da må det være opphold lenge nok til at de blir ferdige. Men hvis værmeldingene holder stikk, kommer det altså et solgløtt fredag som kan redde hele arrangementet.

– Det er bare å håpe, sier Nystuen. Sammen med broren Vidar er han ofte oppom byggetomta for å se på arbeidene.

– Vi startet planleggingen for omlag ett år siden og egentlig skulle alt stått ferdig i august. Men så har været lagt noen begrensninger på hva vi kunne gjøre i tillegg til at dårlig drenering førte til noen oversvømmelser på området, sier Nystuen.

Bygges for 2 mill.

Den nye bana vil uansett vær bety et kraftig løft for idrettslaget som fyller 100 år i år. Selvom kunstgresset ikke har undervarme, vil fotballsesongen både kunne startes tidligere og avsluttes senere.

– De sier man blir bedre teknisk av å spille på kunstress også, smiler Reidar Nystuen. I år har Sørskogbygda eget A-lag som trener her eller i Kynndalen. På den nye banen kan det kun spilles 5’er og 7’er fotball og vil være åpen for alle som har lyst til å spille fotball.

Dugnad

Det er lagt ned et solid stykke dugnadsarbeid for å realisere byggingen. Idrettslaget fikk 990.000 kroner i tippemidler og 175.000 kroner av Sparebank1 Hedmark for å lage kunstrgressbane, utbedre lysløypa og lage en lekeplass og aktivitetsflate nedenfor skolen. Alt har en kostnadsramme på 1,2 millioner kroner. I tillegg kommer dugnadsarbeid tilsvarende 800.000 kroner.

– Både Rune Øvergård og Helge Borg har gravd ut og planert området på dugnad. I tillegg kommer det en rekke andre som har vært med å arbeidet, sier han.

– Det er blitt mange helger og kvelder. Nå frem mot åpningen jobbes det så lenge det er dagslys, sier Vidar Nystuen.

Speakerbua i ny drakt

Senere i år skal alle de gamle PCB-lysstoffrørene i lysløypa skiftes ut. Det er til sammen 57 punkter. Så skal det altså asfalteres opp ei aktivitetsslette for barn på nedsiden av skolen.

– Den gamle speakerbua var heller ikke videre pen å se på. Nå er det skiftet vinduer og malt. Nå mangler det bare å rydde litt her så er vi ferdige.

Men nå handler alt om å få kunstgresset ferdig. Åpningen er 11.00 lørdag.