• INN OG UT: Medarbeider Solverig Thorsen holder symbolsk døra til Elverum Garn & Gardin åpen for Ingvild Pedersen på veg ut og Linn Marita Dalbak på veg inn som nye eier av forretningen.
    FOTO: MAY NORDSVEEN
  • FORVENTNINGEN: Forventningen, latteren og humøret er på plass hos Ingvild Pedersen, til venstre, Solverig Thorsen og den nye innehaveren Lill Marita Dalbak.
    FOTO: MAY NORDSVEEN

Elverum: – Jeg var også i en slik situasjon at jeg så meg om etter nye jobbmuligheter, og jeg har hatt en drøm om en slik forretning i noen år etter at jeg ble interessert i håndarbeid. Og da naboen tipset meg etter oppslaget i iElverum julaften, kastet jeg meg på. Nå er jeg her, smiler hun.

–Til hun tar over 1. mars blir hun å finne i butikken for å få innblikk i driften og vareutvalget.

– Jeg er spent, og ja, det kribler, sier hun.

Lettet

– Jeg er lettet. Når en er pensjonist, må en slippe andre til, sier Ingvild Pedersen.

Hun hadde ikke trodd det skulle gå så fort å få solgt butikken hun har drevet i de siste 20 årene.

– Linn Marita er ei blid jente, og jeg tror dette blir bra. Hun kjøper butikken med gammelt inventar. Hørte du det, Solveig, sier Pedersen til medarbeider Solveig Thorsen, som fortsetter med Dalbak som ny eier.

– Både Ingvild og Solveig er hjelpsomme. Det er en del å sette seg inn i. Jeg får bruke sunn fornuft og lære etter hvert, sier Dalbak.

Helt uten butikk erfaring etter halvannet år bak disken på tidligere Fattigmann på Kremmertorget.

I riktig retning

I helga var hun sammen med Pedersen på gave- og interiørmesse på Lillestrøm.

– Det var en læreprosess, og Ingvild dyttet meg i riktig retning, sier hun.

– Jeg kommer til å kjøre i samme gata. Kanskje sper jeg på med noe etter hvert, men jeg har ikke bestemt meg for noe ennå. Først vil jeg sondere terrenget, smiler den nybakte butikkeieren.