• håndverkere: Kommunens egne håndverkere ble takket for jobben av kultursjef Line M. Rustad. foto: stein cato nybakken

Elverum: Da studentene flyttet ut av Elvarheim for ett år siden, grep kommunen sjansen. De gamle kafélokalene i kjelleren på rådhuset bar i høy grad preg av at ulike leietakere har tilpasset lokalene etter behovene. De rådhusansatte har brukt lokalene som kantine paralellt med at studentene har brukt de som kro. Dette samspillet har ikke bestandig vært like bra, sier kultursjef Line M. Rustad.

– De bar jo preg av at her hadde folk hatt det moro kvelden i forvegen og det er jo i utgangspunktetbra, sier hun diplomatisk.

Begynte rundt jul

I og med at rådhuset skulle pusses opp var dette en fin anledning for kommunen å ta lokalene tilbake.

Arbeidet startet rett etter nyttår, forteller en av håndverkerne, Arild Teppen.

– En stor del av jobben ble å rive. Vi fikk fjernet de rosa himlingene og fant fram igjen søylene som var bygget inn i kasser og skap. I tillegg måtte vi gå igjennom alt av det elektriske anlegget. Her var det mye så som så med flere amatørmessige løsninger, sier Teppen. Håndverkerne har jobbet i lokalene innimellom alle de andre arbeidsoppgavene de har hatt.

– Bygget er solid og er satt opp med høy kvalitet og det har vært moro å finne tilbake til slik arkitekten originalt hadde tenkte det, sier han.

Første lunsjen

Denne uka kunne de rådhusansatte for første gang på lenge spise lunsj her. Dette er først og fremst kantina til de rådhusansatte, men det vil bli mulig å leie lokalene til konfirmasjoner, brylupper og lignende.

– Så har vi funnet frem igjen de gamle lampene. De fant vi på loftet, sier Rustad. Nå ser vi rommet slik det var tenkt, sier hun.