• Alle som kommer blir stoppet og bedt om å snu
    FOTO: Stein Cato Nybakken
  • Politiets bombegruppe skal i kveld undersøke kofferten.
    FOTO: Stein Cato Nybakken

Elverum: - Vi har bedt om bistand fra bombegruppa i Oslo, men vi vet ennå ikke når de kan være her, sier operasjonsleder i Hedmark politidistrikt, Stig Folstad Hansen.

Klokken 17.30 i ettermiddag fikk politiet melding om en etterlatt koffert på skysstasjonen i Elverum. Da patruljen kom til stedet ble området umiddelbart sperret av. Alle passasjerer og ansatte er evakuert fra skysstasjonen og politiet har satt opp sperringer i alle retninger. Alle som nærmer seg politisperringene blir bedt om å snu å kjøre en annen veg.

Buss og tog

Busser blir omdirigert til andre holdeplasser og politiet jobber nå sammen med NSB med å finne alternativer til togene.

Onsdag kveld sperret politiet i Elverum av skysstasjonen. Årsaken skal være en mistenkelig koffert utenfor ventehallen.

- Vi har kontroll på kofferten, men ikke innholdet, sier Stig Folstad Hansen. Det er heller ingen som har etterlyst den. Nå ønsker politiet å komme i kontakt med personen som satte den igjen.

etterlyser en person

- Han ble sett syklende fra stedet og vi er svært interessert i å komme i kontakt med han, sier han. Politiet har fått beskrivelsen på en mann i 30-årene som satte igjen kofferten før den ble oppdaget av en bussjåfør som skulle retning Oslo.

Det vil trolig ta flere timer før stasjonen kan åpnes igjen.

- Vi har bedt om bistand, men vi vet ikke nøyaktig når den kommer. Derfor må området være sperret av frem til vi vet mer om innholdet i kofferten, sier han