Elverum: Garnhyllene er flyttet over til motsatt vegg, puter og gardiner er samlet på to vegger, et gammelt ovalt bord med tilhørende stoler har fått plass i god avstand foran garnhylla, og golvplassen er blitt større.

– Vi skal ha dansekveld her, sier muntrasjonsråd og medarbeider Solveig Thorsen.

Hun og datteren Katrine hjalp Dalbakk med ominnredningen helga før åpningen.

Litt skummelt

– Hvordan føltes det å låse seg inn i egen butikk den første dagen?

– Godt. Rart. Litt skummelt. Jeg var her tidlig for å ordne forskjellige ting før butikken åpnet. Da klokka var fem på 10 begynte jeg å lure på om Solveig ikke kom. Skal hun virkelig la meg være her alene, tenkte jeg, forteller Dalbakk mellom kundebesøkene.

Interiør

Et par hyller er naturlig nok tomme dagen etter overtakelsen, men vegen blir mens hun går for Dalbakk som for alle andre.

– Det må gå seg til. Det er godt å ha Solveig, og jeg lærer nok etter hvert, sier den nybakte butikkeieren.

Nytt i butikken er litt av interiør, og kanskje blir det strikkekafé i kaffekroken etter hvert.

Kaffekanne, pappkrus og ei skål med Twist er på plass på bordet, der en blomsteroppsats med lykkønskninger fra Dalbakks tidligere arbeidsgiver er plassert.

Rosende ord

Kunder som kommer kommenterer butikkens nye utseende, og latter forteller at god dialog og atmosfære fortsetter med nye eier.

Tidligere eier, Ingvild Pedersen, som solgte butikken for å tre inn i pensjonistenes rekker, kommer med rosende ord om butikkens nye utseende etter å ha vært innom den første dagen etter at hun overlot nøklene til Dalbakk .

– Det er blitt så fint, sier en fornøyd Pedersen.