Elverum: Som det tredje regjeringsmedlemmet som har visitert nystartede Curida de siste månedene, var Bent Høie på en snarvisitt på Søbakken i forbindelse med at han åpnet den nye døgninstitusjonen til Frisktiftelsen på Terningen Arena.

Roser ansatte

Overfor iElverum gir helseministeren de ansatte stor honnør for at de brettet opp ermene og tok ansvar da tidligere Takeda Nycomed sa takk for seg.

– Det er imponerende å være vitne til ansatte som stiller opp for sin bedrift, og som lykkes med å fortsatt å være ledende på sine områder, sier Bent Høie.

Helseministeren minner om at Curida er en kommersiell bedrift som må «klare seg selv».

– Det foregår en omfattende medisinsk forskning, og det er viktig å utvikle norske produkter og legemidler for eksport. Her kan Curida får en unik mulighet, tror statsråd Høie. Stikkord er altså helseindustri som følge av norskmedisinsk forskning.

Curida ble åpnet av statsminister Erna Solberg 1. juli. Før den tid var også kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner på besøk. Curida har startet opp med rundt 50 ansatte. Bedriften driver farmasøytisk kontraktsproduksjon og utviklingsarbeid. Curida med daglig leder Leif Rune Skymoen i spissen jobber for å bli et nasjonalt senter for industrialisering av medisinsk innovasjon. Fabrikken har høy kompetanse på flytende legemidler.

Vaksineproduksjon?

Det er en kjent sak at nystartete Curida jobber aktivt for vaksineproduksjon. Dette var en del av konseptet da det nye selskapet ble stiftet, med stor aksjonærstøtte fra ansatte i den tidligere bedriften. Curida ønsker å overta vaksineproduksjonsutstyret fra Folkehelseinstituttet etter 2017.

Under sitt besøk fikk helse- og omsorgsminister Bent Høie først en orientering om bedriften, på bederiften, og deretter en rask runde i produksjonsavdelingen, der han så godt det lot seg gjøre på svært få tildelte minutter, fikk en innføring i hva de ansatte holder på med.