• Leder i Elverum turforening, Jon Simon Høye sier han ikke husker sist skisesongen kom så sent i gang.
    FOTO: Stein Cato Nybakken

Elverum: - Jeg kan ikke huske at vi har hatt så lite snø i januar, sier leder i Elverum turforening, Jon Simon Høye. Foreløpig er det bare kommet tre centimeter snø. Det er på langt nær nok til å kjøre opp skiløyper i og rundt Elverum. Elverum turforening har ansvaret for løypenettet i Svartholtet, Stavåsen, Grundsetmarka og Flishøgda.

- Vi må i hvert fall ha 10-15 centimeter til med snø før vi kan begynne å kjøre. Dette er litt stusselig, ler Høye. I 2014 kom snøen i romjulen, men i år lar den vente på seg. Imidlertid er det muligheter for å gå litt på ski for de mest ihuga, forteller Høye.

- I Grundsetmarka, Stavåsen og Hernes er det tromlet slik at det er mulig å skøyte. Det er mulig å skøyte seg opp til Djupmyrkoia, forteller han. Høye anbefaler riktignok at du bruker gamle ski. Mange steder går det ned i grusen.

Inntektstap

Selv om turforeningen sparer penger på diesel i løypemaskinene, betyr snømangelen et inntektstap ettersom turisthyttene Djupmyrkoia, Rokstadbakkvollen og Svenkerudvollen må holdes stengt.

- Det er ingen som går på beina opp dit nå. Vi er avhengige av snø for å holde åpent, så jo lenger ut på vinteren vi kommer, jo mer penger taper vi selvfølgelig, sier Høye.

I følge yr.no skal det begynne å snø igjen førstkommende søndag. Derimot er det usikkert hvor mye som kommer.