• Trestokkene dupper i vannet ved fossen.
  • Slik så det ut i formiddag da restene av trebenkene traff Skjefstadfossen
  • BORTE: Da dette bildet ble tatt onsdag morgen, var enborte av de fire benkene, som ble satt opp på Gammelbrua til glede for dem som vil "ta en pust i bakken" og nyte synet av Glomma og landskapet rundt. Torsdag morgen var alle borte.
    FOTO: MAY NORDSVEEN

Elverum: - Jeg skjønner ikke hvem som kan ha gjort det, men de må ha vært sterke, sier Klaus Ganser. Inntil nylig sto benkene på Gamlebrua i Leiret, men i løpet av uka har de fire benkene forsvunnet. I formiddag fikk han svaret. Benkene er kastet i Glomma og har seilt sju kilometer ned til Skjefstadfossen. iElverum møtte Ganser på Skjefstadfossen. Han synes det var et trist syn å se ned på.

Astrid Fuglesang er daglig leder ved Vedsentralen til Elverum kommune, som har laget benkene, som ble satt ut tidligere i vår.

iElverum snakket også med Fuglesang onsdag etter at den ene benken var borte. 

– Dette er veldig trist, spesielt overfor han som ga benkene for å glede elverumsinger og besøkende, Kjærlighetsbenker, om du vil, for å vise kjærligheten til hverandre, til byen og Glomma. Jeg har ikke ord. Jeg velger å tro at det er fantestreker, men det er dårlig gjort, sa hun da.

Fuglesang påpekte også alle låsene som i det siste er hengt på nettgjerdet på brua, også det et symbol på kjærlighet.

– Giveren hadde planer om å gi flere, men denne bestillingen har han nå kansellert, hvis det er slik at det skal bli hærverk av det, sa hun.

Veldig synd

– Dette viser hvor vanskelig det er å la noe få stå i fred i Elverum. Det er veldig synd, men et kjent fenomen. Det følger rekken av hærverk vi ikke får gjort noe med. Ting må være støpt fast for å få stå i fred. Det er synd på mennesker som har det så ugreit inni seg at de må gjøre hærverk, sier en oppgitt enhetsleder for veg, park og anlegg i Elverum kommune, Ole Petter Hoem.

Gi noe tilbake

– Vi går tur over Gammelbrua, og siden den er såpass lang, har vi sett behovet for et sted å sitte ned, både for oss selv og andre eldre, som ikke lenger er så spreke til beins, og samtidig nyte synet av elva og omgivelsene. Håpet vårt var å bidra til at vi gamlinga har det koselig i Leiret, sier Klaus Ganser. Han synes det er trist å se at noen har begått hærverk på denne måten. Ganser sier han ikke kommer til å anmelde det. Samtidig er klar på at han ikke vil lage flere.

- Nei, det holder nå. Når det ikke får stå i fred kan det være det samme.

Han forteller at de tre siste benkene sto på brua da han og kona gikk tur der onsdag kveld.