Elverum: NRKs kontor i Elverum må kutte ni redaksjonelle stillinger fram til 1. juli og blir nedgradert til å bli et lokalkontor. Fram til nå har kontorene i Elverum og Lillehammer hatt samme status. 

Resultatet av de varslede kuttene i NRK Hedmark og Oppland gjør altså at hver tredje journaliststilling i Elverum blir borte. På kontoret i Lillehammer skal det kun nedbemannes med to.

Klubbleder i NRK Journalistlag Hedmark, Anne Næsheim sier hun ennå ikke vet hvilke konsekvenser dette vil få for lyttere og seere av distriktssendingene.

- Det vet vi ikke, men vi håper at vi skal klare å gi et like godt tilbud som før, sier hun. Næsheim innrømmer at hun hadde håpt Elverum skulle komme bedre ut av prosessen.

- Nå må det legges nye turnuser og jeg håper ledelsen tar hensyn til det og viser smidighet. Det kan være at noen som jobber i Elverum i dag får tilbud om jobb på Lillehammer. Da må det være rom for at vedkommende kan lese nyheter fra Elverum i stedet for å pendle til Lillehammer, sier Næsheim.

Sluttpakker

Hvem som mister jobben blir klart siste uken før påske. Ledelsen har kommet med et tilbud om sluttpakke. Størrelsen på den blir regnet ut fra ansiennitet.

- Det er allerede noen som har takket ja til sluttpakke, men vi er fremdeles langt unna målet, sier Næsheim. Hun og de ansatte på kontoret i Elverum forbereder seg nå på en mer krevende arbeidssituasjon.

- Vi skal fylle de samme sendingene som før, men med mindre folk enn i dag. Hverdagen blir ikke mindre stressende, sier hun. Det er imidlertid bestemt at morgensendingen fortsatt skal sendes fra Elverum.