Elverum: Det er den gode gamle russerkulda, ler meteorolog Vibeke Thynes hos Meteorologisk institutt. Hun tror det kan bli bikkjekaldt i Elverum i morgen og på fredag. Kulda kommer fra Sør-Vest Russland, og trekker så mot Kolahalvøya og Finnmark, og drar med seg kalde luftmasser fra Russland mot Sør-Skandinavia.

- Slik det ser ut nå blir det i hvert fall merkbart kaldere enn det har vært de siste dagene og jeg ser ikke bort i fra at temperaturene kan krype ned mot 25-30 minusgrader enkelte steder i Elverum, sier Thynes.

I følge meteorologene slipper kaldværet taket i helga, men utover i neste uke fryser det til igjen, men foreløpig er varslingen så langt frem usikker.

- Vi når bunnen på gradestokken i løpet av fredagen, sier Thynes.

Vintervær

Hittil i vinter har elverumsingene vært skånet for hard kulde og mye snø. Forrige helg kom det i overkant av 30 centimeter snø i Elverum og nå kommer altså kulda for en kortere periode. Da er det ikke noe annet å gjøre enn å kle på seg godt og fyre med ved.

Les også
KULTUR Meteorologene meldte om snø før helga, men det var hovedsakelig Sørlandet som skulle få det store snøfallet - trodde vi.
Les også
NYHETER Få ting er finere i vinterkulda enn når varmen fra vedovnen eller peisen brer seg i huset. Men likevel er det en del ting du bør passe på.