• TRILLER: Rullestolen går på en «én-pappas-motor». Erik Hangård og sønnen Jon Eirik gleder seg til 17. mai.

Hanstad: Trommelærer Fredrik Schulstad teller opp til trommemarsj og snart runger det øredøvende i treveggene på Hanstad skole. Om tre dager skal disse guttene gå og trille sammen med drilltroppen gjennom gatene i et feststemt Elverum. Én av de blir Jon Eirik Hangård fra Søbakken, takket være en Reodor Felgen på Vestad.

Jon Eirik (11) er født med Cerebral parese og må ha rullator og stokk for å kunne bevege seg. Likevel hadde gutten et brennende ønske om å spille trommer i 17. mai-toget. Mamma, Eva Kristin tok derfor kontakt med Hjelpemiddelsentralen i Elverum for å høre om det var mulig å få til en løsning. Det viste seg at det var det.

Reodor Felgen

Snart var en festeanordning til rullestolen laget og da var det bare for en ytterst blid Jon Eirik å banke løs.

– Jeg begynte først å spille i januar så foreløpig kan jeg bare én marsj, sier Jon Eirik. De andre på kurset har holdt på ett år allerede, men 11-åringen holder følge så godt han kan. Om noen dager er det altså alvor. Om han er spent?

– Ja, det er sikkert mange jeg kjenner som står langs gata og ser på, sier han.

For anledningen blir det pappa som må gå bak å dytte rullestolen. Årsaken er ganske grei, i følge Jon Eirik.

– Det er pappa som er først oppe om morran, sier han lurt. Det blir tett program for trommetroppen 17. mai. Første opptreden er klokka 08.00 og siden går det slag i slag utover hele dagen

– Men vi får en bra plass i toget. Drilltroppen går nesten helt først, sier Fredrik Schulstad.

Spiller hjemme

Schulstad sier han fikk en telefon fra familien Hangård i januar om han hadde plass til en trommeelev til.

– Ja, her er det plass til flere. Nå er vi fem stykker, men det hadde vært tøft å få med mange flere. Trommer har vi også, sier han.