Elverum: – Vi tenker at dette skolemesterskapet skal motivere på ulike områder og løfte fra fagkunnskap og yrkesstolthet, sier Eldri Svisdal.

– Vi trenger fagarbeidere, legger hun til.

Dette er første gang ELVIS arrangerer skolemesterskap, men Svisdal forteller at skolen har hatt elever, som har deltatt i fylkesmesterskap noen ganger og helsefagelever i NM.

– Siden vi ikke har gjort dette før, blir det spennende. Vi er stolte av å vise fram elevene våre, sier Svisdal.

Ni ulike yrker

Arrangementet er åpent for alle, og Svisdal håper elevenes familier kommer for å se, men ikke minst ungdomsskoleelever, som står foran valget av egen videre utdanning.

To timer er satt av til mesterskapet, der andreklasseelevene skal vise sine ferdigheter innen ni ulike yrker, barne- og ungdomsarbeiderfag, helse- og oppvekstfag, helsesekretær, helsearbeiderfag, salg, service og sikkerhet, elenergi, industriteknologi, bilskade, lakk og karosseri, byggteknikk og treteknikk / design og trearbeid.

En del av konkurransen foregår derfor i skolens verksteder.

Ære og berømmelse

I tillegg vil ungdomsbedrifter fra Design og håndverk og akustisk musikk presentere seg i vestibylen.

Undervegs i konkurransen blir elevene evaluert i en stresset situasjon foran publikum.

– Vi er spente og smånervøse, men det blir gøy, og vi gleder oss, sier helsefagelevene Hedda Bjørnstad, Ingunn Emilie Hofgård og Silje Vold.

– Vi skal pleie pasienter, forteller de.

De er enige om at de lærer mye, at det er fint å få vise seg fram og at yrket de har valgt krever at de er sterke fysisk og psykisk.

I ekte sportsstil avsluttes konkurransen med en medaljeseremoni.

– Ved siden av ære og berømmelse deler vi ut et synlig bevis i form av et diplom, sier Svisdal.