Elverum: Utgangspunktet for markeringen er Odin-saken. Etter at 12-åringen tok sitt eget liv for å ha blitt mobbet tok Håvard Haaby initiativet til en egen stiftelse. Charity Bikers på Kongsvinger og foreningen "oss mot mobbing" grep tak i saken å fikk ideen med å lage en motorsykkelkortesje i Hedmark og Oppland. Stoppen i Elverum var det Ugla MC som hadde ansvaret for. Da alle hadde tatt oppstilling i Storgata tellet kortesjen mange hundre sykler.

Appeller

– Kortesjen starter på Kongsvinger, og stopper nå i Elverum før de drar videre til Hamar. Der møtes også motorsyklister fra Oppland, sier Steinar Jensen, leder i Ugla MC. Paraden hadde en times stopp på Rådhusplassen, der Erik Lukashaugen og Annar Bye sang og spille. Ordfører Erik Hanstad, for anledningen i kjøredress, skolesjef Tord Arnesen og rektor Målfrid Hagen fra Løten holdt appeller mot mobbing.

- Et samfunnsproblem

President i Charity Bikers, Tom Skabelund Johansen sier klubben tok kontakt med Håvard Håby for å se om det var noe de kunne gjøre.

- Løsningen ble en kortesje med motorsykler som skal lage litt liv og røre til støtte for saken. Vi ønsker å vise de som blir mobbet at de har støtte. Til mobberne vil vi si at det finnes en annen veg, sier han. Skabelund-Johansen sier han er veldig fornøyd med oppmøtet.

- Dette er over all forventning. Vi er flere hundre deltakere. Mer kunne vi ikke håpet på, sier han.

Se bildegalleri på toppen av saken