Elverum: Fem mann fra Veidekke Industri med tre biler, to valser, en traktor og en utlegger gjorde gata om til et anleggsområde, men det er bare for så kort tid som mulig.

«Ansiktsløftning»

Midt på dagen var asfalten mellom fotgjengerfeltene fjernet og leggingen av asfalt i gang, men fotgjengerfeltene vil også få en «ansiktsløftning».

- Det er snakk om bare noen få dager. De som utfører arbeidet, må drive på intenst for å bli fort ferdig, sier enhetsleder veg, park og anlegg i Elverum kommune, Ole Petter Hoem.

– Gata får ny oppmerking. Fotgjengerfeltene blir asfaltert med smelteplast i stedet for dagens betongsteiner, som slites fort og derfor ikke går an å ha lenger. Men høyden på fotgjengerfeltet vil fortsatt bli det samme, sier Hoem.

Ikke så mye penger

I Storgata ved Kirkestua er det også slitasje i gata, som Hoem er klar over må tas. En av kommunens ansatte vil ta seg av det.

– Kommunen har ikke så mye penger til å gjøre mer nå, men den nordre delen av Storgata måtte vi ta nå, sier Hoem.

Trafikken i gata var mindre enn den pleier å være, men butikkene nærmest Torget, der kundene deres gjerne parkerer, merket ikke at trafikken var mindre. Da var det stillere i butikkene nærmere St. Olavs gate og Bækbakken.