• GRØNNE: Daglig leder i Tretorget, Ola Rostad, fortsetter forårets grønne tema på årets Østerdalskonferansen.
    FOTO: MAY NORDSVEEN

Elverum: Teamet «Grønn Konkurransekraft» er en fortsettelse av fjorårets tema, «Kunnskap gjør skogen ledende i det grønne skiftet».

Vertskap/teknisk arrangør er også i år Visit Elverum-Regionen, men Tretorget står for det faglige.

– Vi står for markedsføringen på nettet, og vi prøver å lage litt opplevelse rundt det, sier destinasjonsutvikler Trond Asle Daltveit i Visit Elverum-Regionen og nevner mat, drikke, et sted å bo.

– På buffeen om kvelden onsdag 9. mars har vi booket inn Guren Hagen. I tillegg har vi et par utstillinger, der innholdet skal være en overraskelse til deltakerne. Det er noe helt originalt, er alt Daltveit vil røpe.

For å lette arbeidet tilbyr Visit Elverum-Regionen deltakere på konferansen en reduksjon i prisen hvis de bestiller innen 15. februar.

Spesialisert på trevirke

Daglig leder Ola Rostad i Tretorget forteller at programmet ennå ikke er helt lagt, men vil bli lagt ut på nettet i månedsskiftet januar-februar.

– Vi jobber nå med å få med forskjellige personer, som kan belyse Grønn Konkurransekraft. Mange prater om hva et grønt skifte kan være, sier Rostad.

Det sterke fallet i oljeprisen har ført til at rammevilkårene for norsk næringsliv er i kraftig endring, og sammen med verdens klimautfordringer setter det i stadig større grad dagsorden blant annet gjennom Parisavtalen. At oljeprisen har falt kraftig og valutamarkedet har satt ned verdien på den norske krona gir nasjonen nye utfordringer, og regjeringen setter store ressurser inn i omstilling i næringslivet.

Årets konferanse vil utdype dette bakteppet, sette søkelyset på noen av de muligheter som oppstår og på hvordan skog- og trebransjen kan realisere dette potensialet.

– Vi er spesialisert på trevirke her i området, men det er viktig å bli bedre på det vi allerede er gode på, sier Rostad og påpeker det han kaller fra planker til løsninger, som han forklarer med ting som kan monteres direkte inn i bygg.

«Det fantastiske treet»

Østerdalskonferansen starter klokken på Terningen Arena onsdag 9. mars med en times mingling, registrering og enkel servering.

Foredraget om temaet Grønn Konkurransekraft foregår i auditoriet, avbrutt av lunsj på Scandic Elgstua.

Dagen avsluttes med buffeen og underholdningen på Thon Hotel.

Torsdag morgen 10. mars starter på Norsk Skogmuseum to parallelle sesjoner med mulighet for å gå fra den ene til den andre i pausene. Programmet avsluttes med lunsj og omvisning i utstillingen «Det fantastiske treet».