ELVERUM: – Det blir som vanlig, smiler Mari Opseth i Møteplassen.

Østkanttorget starter opp igjen på lørdag og samler vanligvis mange mennesker hver lørdag i løpet av sommeren. Her blir det som tidligere musikk, dans, salg og sosialt samvær. – Flere og flere yngre tar turen innom også. Det er veldig hyggelig, sier Opseth.

Musikk

I løpet av sommeren er flere musikere innom arrangementet. Til lørdag er det Bjørn Hansen åpner sesongen. Musikken starter klokka 11.00.

I tillegg er det flere som benytter muligheten til å stille ut og selge brukshåndverk.

– Snekkerkara på Møteplassen skal ha egen stand på lørdag. De lager jo en rekke ting i løpet av året. «Humle-bo» blir det ihvertfall å få kjøpt, sier Opseth. De sliper også knivene dine for en billig penge om du skulle ha et behov for det.

Mat

Det lokale matnettverket vil også være representert med noen salgsboder annenhver lørdag. De kan tilby blant annet bakst, honning, grønnsaker, syltetøy, gelé og forskjellig drikke.

– Vi tar gjerne i mot flere lopper. Om du tar en opprydning i garasje og boder, så tar vi gjerne i mot det du ikke lenger trenger, sier Mari Opseth.

For de av som ønsker å ha egen stand, så er det bare å møte opp på lørdag morgen. Er det strålende vær, så må man være tidlig ute, for å få best mulig plass. Plassleie er kr. 150.

– Rene barnebord har gratis leie. Mange barn har leker og ting de ikke lenger bruker, som er av verdi for andre. Store og små er velkomne til å holde stand hos oss, sier hun.

I fjor samlet Østkanttorget inn nærmere 170.000 kroner. Disse pengene går rett inn i driften av Møteplassen i Elverum.

Østkanttorget arrangeres hver lørdag fram til 12. september om været holder.