Elverum: Etter at Økokrim brukte hele mandagen til prosedyrer, ble aktoratets påstandsskrift presentert for Sør-Østerdal tingrett like før klokka 17, i nærvær av en fullsatt tilhørerbenk.

For den hovedtiltalte 48-åringen fra Elverum er påstanden to års fengsel, inndragning av to våpen og en del ammunisjon, samt tap av jaktrett i fem år.

Tap av jaktrett

For den 44 år gamle elverumsingen som Økokrim mener avfyrte flere skudd under et mislykket jaktforsøk i Bjørnåsen i februar i fjor, er påstanden fengsel i ett år og seks måneder, og tap av rett til å jakte fem år.

Påstanden for en 43 år gammel mann fra Elverum er fengsel i ett år og tre måneder, samt tap av retten til å utøve jakt i fem år.

Økokrim mener at den 52 år gamle elverumsmannen som først erkjente ulvejakt, men som senere trakk tilståelsen, bør få en straff på ett år og tre måneders fengsel, pluss at han mister jaktrett for tre år.

Førsøk på medvirkning

En 45 år gammel mann fra Engerdal har vært tiltatt for medvirkning fordi Økokrim mente han gjorde forsøk på å få med en jeger med hund fra Trysil. Aktor la ned påstand om fengsel i 10 måneder, tap av jaktrett for tre år og inndragning av våpen.

Mildest påstand er det for en 36-åring fra Elverum, med seks måneders fengsel. Vedkommende var i området ved Bjørnåsen den lørdagen det skulle ha blitt jaktet ulv, men han hadde ikke med seg våpen, og var heller ikke i området da skuddene skal ha blitt avfyrt mot tre ulver. For ham er det
også snakk om tre års tap av jaktrett.