Elverum: På selveste kvinnedagen ble Per-Gunnar Sveen fra Elverum valgt til ny leder av Hedmark Arbeiderparti etter at Bente Elin Lilleøkseth ikke ønsket å ta gjenvalg. Sveen ble valgt ved akklamasjon på årsmøtet som er blitt holdt på Olrud i Ringsaker denne helga.

Sveen får nå den store oppgaven med å lede fylkespartiet fram mot kommune- og fylkestingsvalget til høsten. Sveen har tidligere vært nestleder av Hedmark Ap, og har også vikariert som leder i sju måneder. Siden 2012 har Sveen også vært leder av fylkesrådet i Hedmark.

- Vi har startet et viktig halvår, og går nå rett ut i valgkampen. Den viktigste saken for meg som leder av Hedmark Ap blir å sikre flere grønne arbeidsplasser i fylket. Gjennom satsing på bioøkonomi vil vi jobbe for økt verdiskapning innenfor jord- og skogbruk, sier Sveen til Hamar Arbeiderblad.

Det nye styret i Hedmark Ap består forøvrig av Lasse Weckhorst (Nord-Odal), Unni Haugli (Ringsaker), Arnfinn Standerholen (Stange), Janne Lunaas (Alvdal) og Lise Selnes (Nord-Odal).