ELVERUM: Fra 1. juni faller muligheten for å søke om ordinært pass og nødpass bort ved lensmannskontorene i Trysil og Åsnes. Siste dag for disse tjeneste ved de to lensmannskontorene vil være fredag 29. mai. Etter denne datoen vil hedmarkingene kunne levere søknad om ordinært pass og nødpass ved Elverum politistasjon, Hamar politistasjon, Kongsvinger politistasjon og Tynset lensmannskontor.

– Vi var tidlig ute med informasjon om den nye ordningen. I Trysil var det mange som ordnet nye pass da dette ble kjent. I Hamar har vi fått mange positive tilbakemeldinger, sier enhetsleder av Sivil- og forvaltningsenheten i Hedmark politidistrikt, Ingunn Fløtre Laupstad.

Hun sier at endringen i passtjenesten gir mer forutsigbarhet ved å ordne seg timebestilling for nytt pass når en er en tur i Elverum eller de andre stedene med politistasjon/lensmannskontor.

Fløtre Laupstad anbefaler også å bestille time på nettet på nettsiden til politiet i Hedmark. Hedmark politidistrikts hovedoppgave er å skape trygghet for befolkningen, samt forebygge kriminalitet. For å bedre politiets tjenester har Politimesteren i Hedmark har besluttet å endre passtjenesten i fylket.