• Endelig blir det nye løyper i Elverum. Her med leder i Elverum turforening, Jon Simon Høye.
    FOTO: Stein Cato Nybakken

Elverum: - Endelig, det var på tide, gliser Trond Wolden som er løypekjører i Grundsetmarka. I løpet av helga er det kommet drøyt 30 centimeter med kjærkommen snø. Mer enn nok til å få lagt ei skikkelig såle.

- Vi begynte allerede å kjøre søndag kveld slik at vi fikk laget ei ordentlig snøsåle. Vi fortsetter å kjøre i dag, så i løpet av dagen blir det nye løyper i Grundsetmarka, sier Wolden. I tillegg kommer Djupmyrkoia til å sesongåpne førstkommende onsdag.

Svartholtet

Også i Svartholtet kjøres det nå for fullt. Løypeansvarlig Knut Andersen sier det er mange som har ventet lenge på dette.

- Vi begynte også søndag kveld og fortsetter utover dagen. Når folk er ferdig på jobb i dag er det bare å komme seg ut i løypene, sier han. Vanligvis kjøres det nye løyper i Svartholtet frem mot helgene, men Andersen tror det blir oftere nå i oppstarten.

- Vi må få ei skikkelig såle først og fremst - så kan vi begynne å kjøre løyper. Det er så mange som har ventet så lenge på dette at i en oppstartsfase kan det nok hende vi kommer til å kjøre oftere, sier han. Svenkerudvollen vil også være åpent for besøk i helgen.