SE bildegalleri på toppen av saken

Elverum: Men den gang ei. Det kom ikke bare noen få centimeter i løpet av helga her i Elverum. Det tilsynelatende lette snøværet, godt hjulpet av vinden, fikk snøen til å legge seg inni alle kriker og kroker, noe som gjorde at en møtte ankelhøy snø når en åpnet ytterdøra litt ut på lørdagsformiddagen.

Fram med kosten for å koste av trappa. Det samme gjentok seg utpå søndagen, og det tok ikke lenge før snømengden igjen var den samme.

De som i ukevis har lengtet etter vinterens første skitur slipper å vente lenger. Det gjør heller i de som må ta snøskuffe og snøfreser fram, for ikke å snakke om alle brøytesjåførene, som fikk en stri tørn med å holde vegene åpne og trygge for de vegfarende.

En generell tendens er at vi lett glemmer snøen som falt i fjor. I egen værdagbok for 10 år, som undertegnede begynte på 1. januar 2015, kom det første skikkelige snøfallet på akkurat samme helg.

Temperaturen på de to første ukene i 2015 gikk opp og ned med to dager med null grader for så å bli til sju-åtte minus. Nyåret i år begynte litt kaldere og skal fortsette utover uka med godt under 10 minus, ifølge meteorologene.

Fjorvinterens største snøfall, iallfall de som ga nok snø til å ta ut snøfreseren, var over da januar gikk over til februar. Da gjenstår det bare å se om årssyklusen fra 2015 fortsetter utover vinteren.