• snart klar: Mart’ns-høvding Tore Hagen sier mye av forberedelsene til mart’n er gjort.

Elverum: – Vi ønsket å gjenta suksessen fra i fjor, sier Tore Hagen i Joker Event. Under mart’n i fjor spilte Vassendgutane for 800 mennesker i Elverumshallen.

– Det var vi godt fornøyd med. Da arrangerte vi også en dansegalla, men i år satser vi alt på Staut, sier han. Det legges ut 1.000 billetter i første omgang og de kan kjøpes i billettluka.no. Ifjor mottok Staut 2015 to gullplater for albumsalg. Det tredje albumet «Stugureint» gikk rett inn på 1. plass på VG lista.

Gammelmart’n

Tore Hagen sier det i år satses ekstra for å gjenskape atmosfæren fra mart’n slik det engang var.

– Gammelmart’n blir større i år enn den har vært tidligere. Skogmuseet har et betydelig bidrag, men vi ønsker også at næringslivet og lokale utstillere blir med for å vise mangfoldet i byen, sier han. Hele Storgata fra Kremmertorget stenges av så det er plass til mange. For de som ikke ønsker å stå ute i uforutsigbart mart’nsvær, blir det mulighet for å stå inne i Elvarheimkafeen, sier Hagen.

– Det kommer 40.000 besøkende til Elverum i løpet av disse dagene, så her er det anledning til å vise seg fram, sier han.

Forøvrig i gata blir det lavvo med trekkspillmusikk - romanifolket er på plass utenfor rådhuset og det blir tivoli utenfor Amfi.

60 utstillere foreløpig

Tore Hagen sier det blir et innholdsrikt mart’n som altså åpner 10. mars. Lasskjørerne er med og på fredag blir det gratis mart’nsshow i Elverumshallen med et variert program.

– Eau De Ville kommer for å spille festsalen, men foreløpig er det litt usikkert om det blir torsdag eller fredag, ler Hagen. Alt er altså ikke klart, men det meste begynner å ta form.

– Foreløpig er det 60 utstillere, men jeg ønsker altså flere lokale, sier han.