Långflon: Det nye kjøpesenteret på Långflon har byttet ut noen butikker siden oppstarten forsnart halvannet år siden, og nå er det ikke lenge før det aller nyeste kommer. Ca 500 kvadrateter av lokalet er blitt ledig fordi noen butikker har stengt, og det har gitt åpning for at Scandinavian Outlet kan etablere seg før planen. De kommer faktisk allerede om et par uker.

– Etter hva vi har fått informasjon om skal de være klare i uke seks, sier Kjell Skjærstad og Torunn Johansen som driver matbutikken på senteret.

Styreleder Nils J. W. Wieg gleder seg til oppstart.

– Det blir spennende. Vi måtte vente til vi fikk store nok lokaler til å starte opp. Dette blir en mini-versjon av outleten som kommer bare byggetrinn to er klart, sier han.

Butiken «Life» som var på senteret før, har gitt seg for å gi plass til Outleten, som de også vil være en del av.

– Outleten blir mange typer merkevarer både av mote, interiør og sport, sier Wieg.

Mest nordmenn

For matbutikkens del gikk 2015 som forventet.

– Det ble veldig bra og vi nådde budsjettene vi hadde satt oss, forteller han. Faktisk var desember i 2015 bedre enn desember første året.

– Tallene for januar er ikke helt klare ennå men det ser ut som om det er en økning for januar i år mot for i fjor, sier Skjærstad. Rundt 20 prosent av kundene til Långfon er svenske. Resten kommer fra Norge, både Trysil og hele Hedmark.

Långflon er ombud for Systembolaget og leverer ut bestilte varer.

– Det blir det også bare mer og mer av, forteller Skjærstad og Johansen. Faktisk er Långflon det nest største ombudet for Systembolaget i hele Sverige. Matbutikken driver også og oppgraderer seg blant annet med ny bakeriavdeling.

Bygger mer

Planene om byggetrinn to på kjøpesenteret er fortsatt aktuelle, men Skjærstad er ikke helt sikker på eksakt oppstartsdato for bygging. Scandinavian Outlet har planer om 4.000 kvadratmeter butikkareal når den står klar. Konseptet er mange merkevarer inne i en og samme butikk, som har felles
kasse og personale. I byggetrinn to er det også planer om bilverksted og apotek, frisør samt en stor godisbutikk. Noen lokaler er foreløpig ledige

Gleder seg

Kjell Skjærstad og Torunn Johansen gleder seg til Outleten kommer og regner med at det vil gi mer trafikk også til matbutikken.

På Gamle Långflon jobbes det med å få åpnet ny virksomhet, men halve butikklokalet står fortsatt ledig for utleie, sier Johansen.

– Jeg tror vi når en stor kundegruppe når dette er klart, sier de.

 

Fakta
  • Långflons stormarknad åpnet 25. september 2014.
  • 7.800 kvadratmeter er første byggetrinn av kjøpesenteret.
  • Med planlagte byggetrinn 2 skal kjøpesenteret blir nærmere
    17.000 kvadratmeter.
  • Matbutikken og restauranten på Långflon alene sysselsetter
    rundt 30 personer, med renhold og alt.