Elverum: – Her var det mange spreke damer, sier instruktør Sissel Sæthre Kvissel mens hun demonstrerer ulike øvelser. Trimmen foregår med musikk. I følge Kvissel er musikken med på å hjelpe alle til å yte mer.

Klokka er såvidt passert 11.00 og den ukentlige trimmen har startet i aulaen på lærerskolen. Idag er det 15 stykker med - de fleste damer i godt voksen alder, men tilbudet er for alle.

– Det hender vi har med yngre deltakere, men på formiddagen er det nok de som er litt eldre som har mulighet til å komme, sier leder på Frivilligsentralen i Elverum, Randi Stensløkken.

Balanse

Tilbudet startet i 2013 og har vært jevnt over godt besøkt, men det er alltids plass til flere.

– Jada, vi har muligheten til å utvide tilbudet over flere dager hvis det kommer nok folk, sier Stensløkken. Trimmen er gratis og i løpet av en time skal du få trent hele kroppen.

– Vi legger endel vekt på balanse. Balanseputene blir brukt mye. Det er med på å forbygge skader i ben og hofter, sier Sissel Sæthre Kvissel. Hun har vært med helt fra starten for to år siden.

– Blir svett

Det har også Solvor Hermansen. Hun føler hun får utbytte av trimmen.

– Vi blir gode og svette etter en time, sier hun. Sammen med Gudrun Hermansen som bare har vært med et par måneders tid, prøver de å holde seg aktive også resten av uka.

– Vi går mye og bruker ski på vinteren. Vi merker det også på humøret. En blir glad av å være her, sier Solvår.