• Erik Hanstad mister trolig ordførerkjedet. Dette bildet er tatt på valgvaken før resultatet i går var klart.
    FOTO: Stein Cato Nybakken

Elverum: Rundt midnatt brøt jubelen løs på Arbeiderpartiets valgvake på Lille Gråberg. Det så ut til at Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet de grønne hadde sikret flertallet i kommunestyret med 18 representanter. Etter fintellingen i natt forandret dette seg slik at det nå i teorien kan tippe begge veger.

Arbeiderpartiet får 14 representanter som i dag, ikke 16 som det lenge så ut som. Høyre går tilbake 3, ikke fire som tallene kunne tyde på i går kveld. Dermed har Høyre, Frp, Sp og Team Elverum fortsatt flertall om de ønsker å fortsette. Akkurat nå synes det lite sannsynlig. 

joker

Nok en gang blir Senterpartiet jokeren. Arnfinn Uthus gjorde et meget godt valg og fikk inn to representanter til i kommunestyret. Partiet har nå fire og etter alt å dømme vil de søke samarbeid med Arbeiderpartiet og SV.

- Vi har sagt tydelig i fra om hva vi mener om konkurranseutsetting og nedleggelser av skoler og sykehjem. Det hadde blitt helt feil overfor våre velgere om vi skulle gå tilbake på det nå og samarbeide med de partiene som ønsker dette, sier Arnfinn Uthus på morgenkvisten i dag. Han regner med å starte samtaler med Arbeiderpartiet i ettermiddag. Han ønsker ikke å si noe om de vil kreve å få varaordførerposten-

- Det handler ikke om posisjoner, men Senterpartiet er tredje største parti i Elverum akkurat nå, sier Uthus.

- Ap nærmest

- Det er Arbeiderpartiets politikk som ligger nærmest oss akkurat nå, sier Uthus. Derimot ser han mange utfordringer med å skulle samarbeide med Miljøpartiet. Spesielt innenfor rovdyrpolitikken.

- Det kommer til å bli en kjempeutfordring. Vi er på kollisjonskurs med MDG i mange saker som handler om byutvikling også, sier Uthus. Han ønsker ikke å kommentere at Martin Løken og MDG kan bli marginalisert i denne prosessen ettersom Ap, Sp, SV og Team Elverum har flertall med 21 representanter i kommunestyret.