Elverum: - Vi ønsker oss en kvinnelig varaordfører i den neste perioden og det har vi gitt Arbeiderpartiet beskjed om, sier Eldri Svisdal i Elverum SV. Partiet fikk inn en ekstra representant etter valget i går og har nå to.

- Vi i SV har kvinner som kan kle den rollen, sier Svisdal. Lillian Skjærvik er imidlertid Arbeiderpartiets varaordførerkandidat.

- Ja, og det kan godt hende vi kommer til å støtte henne, sier Svisdal. I første omgang er dette mer et ønske enn et krav fra partiet. Svisdal sier de først og fremst ønsker en ny kurs for Elverum.

Forhandlingene i gang

Forhandlingene partiene i mellom har nå startet, men noen avklaringer er det ikke kommet ennå. Svisdal regner med at det blir flere møter utover kvelden og i morgen.

Arnfinn Uthus (Sp) har vært varaordfører i åtte år og mer enn antyder at han kunne tenke seg jobben i fire år til. Partiet fikk fire representanter til kommunestyret.

- Det handler ikke om posisjoner, men hvor vi kan få mest gjennomslag for vår politikk, sier Uthus. Derimot minner han om at Sp er det tredje største partiet i Elverum etter valget og det nest største i et samarbeid med Ap og SV.