Det har gått fem år siden Brænden fra Elverum lanserte sin debut-album, Doghouse Rose. Nå har hun sluppet sitt andre album. Blood On Your Hands, er Brændens nyeste album og huser allerede god kritikk.

Kritikerne roser countryartisten og Hamar Arbeiderblad trillet en femmer på terningen på det nye albumet. Sjøl sier countryartisten at hun ikke har sett på utgivelsen som mørk.

- Det meste av låtene som er på det nye albumet har jeg skrevet sjøl. Men jeg har fått god hjelp av mannen min og litt av Martin Hagfors som jeg jobbet med på mitt forrige album, sier Benedicte Brænden og legger til:

- Det var litt diskusjoner om hva plata skulle hete, og Blood On Your Hands var ikke førstevalget. Men det ble ganske bra. Tittelen passer rett og slett til plata, for folk som har hørt den synes at den er litt mørk. Noe jeg egentlig ikke hadde tenkt på før jeg fikk høre det av de som hadde hørt på plata mi, sier Brænden.

Mye som foregår i livet

Benedicte Brænden er en travel dame, med både barn og jobb i tillegg til musikkarieren. Og det er noe av grunnen til at det har tatt fem år å gi ut album nummer to.

- Det er fem år siden jeg lanserte mitt første album, så jeg har tatt meg god tid. Fem år er lenge, men jeg synes allikevel at de har gått ganske fort. Også tenker jeg at en av grunnene til at det har tatt litt tid å skulle gi ut dette albumet, er at det er lite tid til å finne seg sjøl på en måte, sier Benedicte Brænden.

Hun forteller at det er ni spor på albumet som ble sluppet fredag 21. april. Og der er det låter som hun har jobbet med i de fem årene mellom albumene.

- Noen av låtene har jeg laget for fem år siden, i alle fall utkastene. Så har jeg tatt de frem igjen, så har jeg liksom endret litt på tekst og melodier for å få det til å passe godt, sier Benedicte Brænden.

Handlingene i låtene er ganske hverdagslig, skal vi tro countryartisten.

- De handler litt om livet, kanskje ikke mitt eget liv. Men det er inspirasjon og ting som man møter på i hverdagen som man henger seg fast ved, som en setning eller ting man opplever, sier Benedicte Brænden.

Hun forteller at hun som artist nok har utviklet seg i løpet av de siste fem årene, fra da hun utga sitt første album.

- Jeg befinner meg fortsatt i samme countrylandskap som i første plata mi, men jeg har vel blitt litt mer voksen. De siste årene har jeg nok utviklet meg litt, samtidig som jeg har byttet ut noen musikere. Så det har nok blitt et litt nytt «sound», sjøl om jeg fortsatt er countryartist, avslutter Benedicte Brænden.