Med et besøk på totalt 9.415 personer i oktober, er dette en økning på hele 5.206 personer fra oktober i fjor. En økning på 123 prosent i antall besøkende. Ser man på belegget er økningen hele 125 prosent. Noe kinosjefen er godt fornøyd med.

-Det er langt mellom sånne gode måneder. Men det er ikke mange filmer som har stått for besøket i oktober. Det er selvfølgelig Kongens Nei og Børning 2, sier Mette Kynsveen.

Den filmen som hadde best besøk i oktober er Kongens Nei. Det er ingen overraskelse, og med et besøk på 4.958 besøkende på 61 forestillinger ble filmen den best besøkte i oktober på Elverum kino.

Børning 2 slo godt an

Det er hyggelige tall som Elveurm kino presenterte tirsdag formiddag. Norsk film slår virkelig an på kinoen i Elverum om dagen, noe besøkstallene viser.

- Det som jeg synes er virkelig hyggelig er å se at de tre beste filmene så langt i år, er alle norske filmer. Det er ikke ofte man ser det, sier kinosjef Mette Kynsveen.

De tre filmene hun snakker om er Kongens Nei, med 12.162 besøkende pr. 31. oktober. Børning 2 med 2.867 besøkende og Birkebeineren med 2.535 besøkende.

- Børning 2 har allerede slått besøkstallene på den første Børning-filmen. Og personlig synes jeg at Børning 2 er bedre enn den første, smiler Mette Kynsveen.

Kongens nei konge på kinoen

Med et besøk på totalt 12.162 personer, er Kongens Nei den mest sette filmen på Elverum kino siden de åpnet igjen etter brannen i 1993. Og flere kommer det til å bli.

- Jeg har sagt at vi kjører Kongens nei så lenge det er interesse for det. Så lenge besøkstallene holder seg oppe, så ser jeg ingen grunn til å ta den av heller, sier Mette Kynsveen.

Et godt kinoår

Kinosjefen har all grunn til å være fornøyd med tallene. Besøkstallene for Elverum kino har vært gode i hele år, og har også ligget foran fjoråret gjennom hele 2016. Med en økning i besøkstallet på 133 prosent i oktober 16 i forhold til samme måned i fjor, bykser også årsresultatet i rett retning.

Fra januar til oktober i 2015 hadde 37.998 besøkende funnet vegen til en av kinosalene i Elverum. I år er dette tallet hele 50.677. Altså en økning på 33 prosent sett mot fjoråret. Det er 12.679 flere besøk enn i 2015.

hadde mål om 50.000 besøkende

Kinosjef i Elverum, Mette Kynsveen, opplyser til iElverum at de hadde en målsetning om 50.000 besøkende for 2016. Det målet er allerede nådd, men hun skal ikke stenge kinoen av den grunn.

- Nei, vi skal ikke stenge kinoen og si at «Nå har vi nådd målet, så nå stenger vi.» Nei vi skal fortsette og gå på enda hardere, forteller kinosjefen.

Hun kan friste med mange gode premierer også i november, samtidig som Kongens Nei og Børning 2 vil fortsette å rulle over kinolerretene.

- Det er tre filmer som jeg tror vil toppe november. Den første er en norsk film, det er Snekker Andersen og julenissen. Hvor vi igjen møter Anders Baasmo Christiansen. Jeg tror kanskje han vil være med i de tre filmene som kommer til å toppe kinoåret 2016, sier Mette Kynsveen og legger til:

- Ellers har vi en ny film fra Marvel-universet, Doktor Strange, som jeg nå har sett. Den synes jeg var ganske god. Og den siste filmen er Fabeldyr, som er en film fra forfatteren bak Harry Potter-bøkene. Historien i denne filmen foregår før Harry Potter-filmene, sier Mette Kynsveen.

Tiden vi nå går inn i er tradisjonelt sett en mørkere tid, og derfor også noen som ønsker å gå på kino.

- Ja, tiden vi går inn i nå og ikke minst med tanke på været, er jo kinotid. Først og fremst så kommer jo Den store kinodagen lørdag 5. november. Så nå er det bare å bli med på feiringa, avslutter Mette Kynsveen.

Fakta
  • Kinobesøket på Elverum kino:
  • Oktober 2015: 4.209 besøkende.
  • Oktober 2016: 9.415 besøkende.   
  • Det er en økning i antall besøkende på 123 prosent fra august i fjor.
  • Så langt har Elverum kino hatt 50.677 besøkende i 2016. Noe som er 12.679 flere besøkende enn på samme tid i fjor.