• ALLTID ELSKET HÅNDARBEID: Katrine Thorsen (23) fra Elverum bruker mye av fritiden sin på hobbyrommet i kjelleren. (Foto: Privat)

– Interessen for håndarbeid har vel alltid vært der. Mamma er også av den kreative typen, og har gjennom mesteparten av mitt liv jobbet i forskjellige garnbutikker. Så jeg har vel fått det igjennom morsmelken, forteller Katrine Thorsen (23) fra Elverum. 

Hun er utdannet blomsterdekoratør, men er for tiden hjemme i mammapermisjon. 

Heklet tre sengetepper på én måned

Hun lærte å strikke som veldig ung, og på barneskolen var hun med i en håndverkklubb som sendte ut pakker med forskjellige ting hver måned. 

– Det var kanskje da jeg skjønte at jeg ikke bare likte strikking og hekling. Jeg er veldig allsidig i hva jeg liker å lage, selv om det likevel kanskje går mest i strikking og hekling, sier Thorsen.

Hun tror det største prosjektet hun har hatt var da hun hekla tre sengetepper på rappen i løpet av én måned.

– Ett var til en dobbeltseng, mens de to andre var til enkeltsenger. Du kan si det ble en pause fra heklinga etter det, ler hun.

– Håndarbeidet Gir ro

23-åringen har absolutt ingen aning om hvor mye hun lager i løpet av ett år, men sier at det fort blir en del håndarbeidsprodukter i løpet av en uke.

– På én uke strikket jeg for eksempel en kofte til min bedre halvdel, så pinnene går jo fort når jeg holder på, sier Thorsen.

Det beste hun vet med håndarbeid må være roen den gir.

– Jeg klarer ikke å sitte rolig i 15 minutter for å se på TV, da må jeg ha strikketøy eller heklingen med meg. Føler meg rett og slett mer tilfreds med håndarbeid i hendene, forteller håndarbeidsentusiasten. 

Hun selger en del av det hun lager, da hun og samboeren ikke har plass til alt selv. 

– Det blir mye salg av ulltøfler i alle størrelser, hekla barneleker og vognpynt. Jeg er ikke spesielt glad i hekleoppskrifter, så alt jeg hekler er på frihånd – gjerne av fri fantasi også, sier Thorsen.