• GOD STEMNING: Vokalist Arnfinn Hanstad (til høyre) synes det var morsomt og møtes igjen, og Knut Lilleåsen kunne ikke vært mer enig.

Hver torsdag i snart et halvt år har gjengen i PE-TO Bandet møttes i en kjeller for å øve. Målet er å stå på scenen igjen i løpet av sommeren, men noen konkrete spilleoppdrag vil ikke musikerne røpe ennå.

I sin tid ga PE-TO Bandet ut tre CD-er, og det toppet seg da de spilte for over 8.000 i Vikingskipet i 1994.

Hedrer Per Sagerud

Med unntak av Bjørn Kjetil Sagerud er besetningen original. Han har steppet for inn sin avdøde far, Per, som spilte trommer originalt.

- Vi ville hedre Per ved å spørre om Bjørn Kjetil ville spille trommer. Det takket han ja til, og det setter vi stor pris på, sier Knut Lilleåsen.

Arnfinn Hanstad fra Elverum er vokalist i bandet nå som da, og gleder seg stort over at gjengen er samlet igjen.

- Dette er mest for å ha det moro, og det sosiale er viktig. Men målet er at vi skal ta på oss en del lokale spillejobber, men ingenting er helt spikret ennå. Vi gleder oss til hver øving, sier Hanstad.

- Må rekke Dagsrevyen

I sin storhetstid kunne de spille fra klokka 20.00 til 02.00, men det er ikke noe mål lenger. Nå skal de ta på seg kortere spilleoppdrag, og gjerne tidlig på kvelden.

- Vi begynner å bli så gamle at vi må legge oss klokka 20.30. Å rekke Dagsrevyen må være et mål, humrer Bjarne Ibenholt.

Av de største slagerne bandet hadde i sin tid kan vi nevne «Land of enchantment», «Stormiga vatten» og «Høst». Disse sitter nå som en kule igjen, og bandet gleder seg til å få fremføre låtene for publikum igjen.

iElverum.no var med på øving torsdag kveld, og kan bekrefte at bandet låter minst like bra som det gjorde i sin tid.

- Hos oss har vi ingen midi-filer aller andre backupløsninger. Her er det vi seks som spiller, og det er sjarmerende surt, ler Hanstad.

PE-TO Bandet solgte over 50.000 plater i sin tid, og håper mange vil komme for å høre på når de igjen står på scenen i løpet av sommeren.