I første halvdel av kampen slet Elverum med å finne nettmaskene. Flere bomskudd gjorde nesten elverumspillerne litt nervøse for å skyte. Når André Lindboe og Richard Hanisch i tillegg bommer på straffekast, så det mørkt ut.

Samtidig fungerte forsvaret veldig godt i store deler av 1. omgang, noe som gjør at Elverum ikke lå mer bak enn med to mål til pause.

I 2. omgang setter Elverum opp tempoet og modner beina til bodøspillerne. Noe som synes ganske godt når det gjenstår 10 minutter av kampen. Elverum har hentet opp forspranget og leder nå med ett mål.

I samme tidsrom starter Morten Nergaard å redde, noe som gir kontringsmål til Elverum. Når det var igjen fem minutter av kampen, ble spørsmålet hvor mye Elverum kom til å vinne med. Sluttresultatet ble 28-31 til Elverum.

Lugget litt i starten av kampen

Elverum-trener, Michael Apelgren, erkjenner at spillet ikke gikk like godt som han hadde ønsket at det skulle gjøre. Spesielt i 1. omgang. Men han er minst like klar på at 2. omgang var veldig bra.

- Vi visste at Bodø skulle slite i 2. omgang, og det var derfor vi ville starte på motsatt side. Men så må vi samtidig huske på at vi bommet på fire straffer og allikevel vinner kampen. Det er nok det vi sliter mest med, at vi ikke setter straffene og bommer på en del skudd, sier Michael Apelgren og legger til:

- Men når det er sagt så må vi også huske på at Bodø ikke er et dårlig lag, og har noen gode spillere. Så at vi bommer på noen av skuddene våre, er ikke rart, sier Apelgren.

EN god spillerstall med veteranene i forsetet

Den svenske treneren plukker frem flere ting han legger vekt på og som er grunner til at Elverum gikk seirende ut av kampen, med begge poengene i bagasjen hjem til Elverum.

- Vi visste på forhånd at de hadde en tynnere tropp enn oss, derfor la vi opp spillet slik at vi skulle mørne dem og få de til å bli slitne. Men jeg må også berømme enkelte. Det var godt å se at det stod frem noen vinnerskaller igjen. Både Nikolaj Mehl og Morten Nergaard står frem og fører kampen inn i vårt spor, sier Michael Apelgren.

Når veteranene i Elverum stod opp i 2. omgang, var det ungguttas tur i 1. omgang for hjemmelaget. Bodøs 16 år gamle høyre bakspiller, Daniel Jakobsen satte inn hele seks mål og Apelgren ble overrasket.

- Jeg ble veldig overrasket og imponert. Jeg hadde ikke sett noe av han tidligere, og det han gjør i denne kampen er bare utrolig bra, konstaterer Michael Apelgren.

Nå ser han fremover og konsentrerer seg om hjemmemøtet mot Dynamo Bucuresti søndag kveld.

- Vi ligger under med to mål i kveld, og ror det hele i land. Vi var rolige hele tiden, og klarer å holde konsentrasjon. Det er slik vi må fremstå mot Bucuresti søndag, avslutter Michael Apelgren.

Fakta

4. serierunde Eliteserien

  • Bodø - Elverum 28-31 (16-14)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (målvakt), Stiven Thorsteinsson, Aleksander Børresen (1), Nikolaj Mehl (4), André Lindboe (4), Kristian Ørsted (2), Jonas Burud, Håkon Ekren (2), Tine Poklar (5), Magnus Fredriksen (3), Richard Hanisch (1), Kevin Gulliksen (8), Thrainn Orri Jonsson (1)
  • Tilskuere: 1.139