Ideen kom for noen år siden hvor flere nabodamer samlet seg for å ha et samlingspunkt. Margrethe Bjørnstad Furuli har en låve på gården sin, som de bruker. I fjor var det et prøveprosjekt, og da hadde de bare en liten prøvehelg som Margrethe kaller den.

I helga gikk startskuddet for loppiskafeen i Uthuslia. Og det var mange som var innom låven i Sørskogbygda. Bjørnstad Furuli er fornøyd med oppmøtet.

- Vi hadde åpent både lørdag og søndag, og jeg er godt fornøyd med at det kom så mange. Det har vel vært en rundt 50 til 60 personer innom både lørdag og søndag, sier Margrethe Bjørnstad Furuli.

Oppe hele sommeren

Hun opplever dette tiltaket som positivt, og at det blir tatt godt i mot. Hun forteller at det var 60 personer innom lørdag, og hun tror det var flere innom søndag.

Nå har de planer om å kjøre hver helg i juli og august, med unntak av en helg.

- Nå kjører vi på med dette, og vi har åpent hver helg i hele juli og august. Unntaket er en helg i juli, hvor vi har et bryllup på låven her, ler Margrethe Bjørnstad Furuli.

Lopper

Margrethe kan fortelle at de har en god del å selge på denne loppiskafeen. Fotoutstillinger, betong og håndverk kan hun nevne.

- Vi har prøvd oss litt før, med bare noen timer en helg eller noe. Men nå har vi mange utstillere hvor noen har med seg foto, hekletøy og søm, betong og litt maling av koster og lopper da, sier Margrethe Bjørnstad Furuli.

Loppiskafeen drives av Margrethe med hjelp fra noen naboer. Hun ville skape litt liv i bygda i Østre Elverum. Hun ønsker nå at flere skal oppleve Sørskogbygda, og øke aktivtetsnivået i bygda.

- Da jeg var liten, var det bingo på Sætre. Der var parkeringsplassen full hver gang. Jeg husker også at det var påskeskirenn. Jeg kom meg nesten aldri på Samfunnshuet jeg, fordi det skjedde så mye her i Sætre krets, ler Margrethe og legger til:

- Om vi ikke kan gjenskape det aktivitesnivået, ønsker vi å øke det, sier Bjørnstad Furuli.

Kafé

En ting som Margrethe liker veldig godt, er kafeen de har oppe på låven.

- Der trives jeg veldig godt. Jeg skal ha kafeevakt, og det gleder jeg meg til, sier Margrethe og legger til:

- Det er åpent for alle som vil komme å se hva vi har å by på, avslutter Margrethe Bjørnstad Furuli.