Bandet GLO fra Hamar skal også spille på folkehøgskolen lørdag, og sammen med ProgAtom lover de en kveld med mye krem på kaka.

Utfordrende og tilgjengelig

- Dette er musikk som er innviklet og utfordrende, men samtidig tilgjengelig og rocka, sier Arild Sveum i ProgAtom. Sammen med Mjelva og flere andre rutinerte musikere står han bak prog-rock-prosjektet som har resultert i konseptalbumet Sagittarius A. Plata har høstet veldig gode kritikker i prog-miljøet, og har også vekket interesse i utlandet.

- The music is fantastic, skrev Rock Society. Sånt er jo veldig morsomt å ha med seg, sier Åsmund Mjelva. Sammen med resten av ni-mannsbandet har han nå lagt bak seg intense øvingsdager for å bli klar til å spille hele plata fra ende til annen lørdag.

75 minutters konsentrasjon

- Dette er første gang jeg fremfører noe jeg virkelig har lagt sjela mi i, sier Arild Sveum. Til daglig er han musikklærer på Elverum Folkehøgskole, og er også en aktiv musiker utenom arbeidstida.

- Dette blir 75 minutter med dyp konsentrasjon. Nå er jeg litt nervøs, men på en god måte, sier Sveum, som oppfordrer alle med interesse for god musikk å ta turen til folkehøgskolen lørdag.

- Det blir servering av mat og drikke, og som sagt skal også gutta i GLO spille. Det er duket for en koselig kveld med gode opplevelser. Hvis du liker Genesis, Pink Floyd, Marillion, Yes eller Spocks Beard kommer du til å like dette, sier han.