• CUP ER MORO: Elverum-trener Tore Fossum, sier at cup både er moro og vanskelig på samme tid.

Elverum-trener Tore Fossum var «fly forbannet» på NFF etter oppsettet, ikke av sportslige årsaker - men grunnet reisebelastningen. 

Uansett er det Bodø/Glimt som gjelder onsdag kveld på Aspmyra, og det er tid for revansje etter tap 5-0 i serien 17.april. Den kampen kunne fort endt annerledes også, da Adnan Cirak bommet på straffe på stillingen 1-0. 

Bodø/Glimt er et sterkt hjemmelag, de har 5 strake seire i serien, med 15-3 i målforskjell. I tillegg til Elverum har både KIL, Start, Ull/Kisa og nå sist Mjøndalen - måtte reise hjem med tap fra Aspmyra. Skal Elverum slå ut Bodø/Glimt i cupens 3. runde, må det en solid lag-prestasjon til!

- Jeg var ikke blid på forbundet nei, jeg synes vi fikk har «medfart» i oppsettet. Men vi får ikke gjort noe med det, men jeg synes det er viktig at vi synliggjør hva vi mener. Vi er en liten klubb, men NFF kan ikke bare «kaste oss rundt» som de selv vil. Og vi har sagt i fra klart og tydelig, så jeg tror nok de har fått med seg hva vi mener, smiler Elverum-trener Tore Fossum.

- cup er både morsomt og vanskelig

Nå er det uansett fokus på det viktigste, og det er det sportslige.

Avansementet til 3. runde kom ikke helt gratis, det ble 1-0 seier og strafferedning av Fredrik Tervaniemi, borte mot Grorud.

- Cup er både morsomt og vanskelig. Vi visste jo at Grorud var et godt fotballag, vi fikk en 1-0 ledelse og skapte noen flere sjanser også. Etter pause virker vi litt engstelige, og Grorud har jo ingen ting å tape - så de bare kjørte på framover. Vi fikk 45 minutter med å stå i mot, og det var jo 7 minutter med tillegg - så det ble en lang kveld, sier Fossum.

Fredrik Tervaniemi har vært god den siste tiden, og reddet altså straffe.

- Ja, gode enkeltprestasjoner, som en strafferedning fra Fredrik og et godt kollektiv, gjorde at vi kom oss videre og det er det viktigste i NM, smiler Fossum.

- cup er cup

Onsdag kveld er det altså Bodø/Glimt i 3. runde på Aspmyra.

- Først og fremst tenker jeg at «cup er cup», nå er det vinn eller forsvinn og ikke poeng vi spiller om. Jeg tror det blir en interessant kamp, vi har jo allerede spilt der oppe og vet hva vi går til, forteller Fossum.

Elverum har tidligere uttalt at serien er enda viktigere enn cupen, og det får kanskje innvirkninger på laguttaket?

- Ja, det vil det ha. Vi har med oss i bakhodet at det er viktig at vi har gode bein til bortekampen mot Jerv på søndag. Samtidig ønsker vi jo å gi Bodø/Glimt en tøff match, så det gjelder å finne balansen på laget på onsdag og laget på søndag. Vi mener at vi har godt nok mannskap til å være med i begge kampene, forklarer Fossum.

Bodø/Glimt er sterke på Aspmyra, noe 5 strake hjemmeseire i OBOS vitner om. 

- Vi mener at vi kan slå de uansett, i fotball er alt mulig. I cup er det også en litt annen «setting», det er heller ikke sikkert at de stiller med det sterkeste laget - de har jo også serien å tenke på. Vi går til kampen med blanke ark, og skal gjøre en god prestasjon, så får vi telle opp når kampen er ferdig, sier en offensiv Elverum-trener. 

Kampen starter klokka 18.00 på Aspmyra, vi har dessverre ikke funnet noe medie som sender kampen direkte.

Uansett kommer vi tilbake etter kampen med et intervju med Tore Fossum.