Med jubileumsåret som skal feires, er det stor pågang for å få være med. Arrangørene melder om over 300 påmeldte, noe som er veldig bra.

- Vi har støtt på en del utfordringer fordi vi har rekordmange påmeldte. Det blir veldig mye aktiviteter i lufta, både fallskjermhoppere, Hercules-fly, seil-flyvning, gamle veteranfly og akrobatikk i lufta. Vi vil også ha et Antonov-fly hos oss, sier Tom Brien, aktivitetkonsulent hos Norges Luftsportsforbund (NLF) og arrangør av Luftsportsuka.

Åpent for alle

Egentlig er Luftsportsuka et lukket arrangement for NLFs medlemmer, men i de siste årene har det vært åpent for de som er interesserte. 

- Egentlig er det et arrangement for medlemmene av NLF. Hovedhensikten med uka, er at vi skulle gi alle utøverne mulighetene til å prøve hverandres grener og aktiviteter. Slik at modellflygeren hopper i fallskjerm, og motsatt, sier Tom Brien.

De har tidligere år hatt besøk av både skoleklasser og andre elverumsinger, så alle som vil kan komme oppom Starmoen og se på hva Luftsportsuka er for noe.

Stor AKTIVITET

Gjennom hele uka, fra onsdag, er det klart for aktiviteter både i lufta og på bakken. Det vil på bakken blant annet være brannkurs. I tillegg står det en del gamle fly på utstilling.

- Ellers vil det være mange forskjellige aktiviteter, så det er bare å komme innom en tur, sier Tom Brien.

Brien kan fortelle at alle er hjertelig velkommen og at de bare synes det er morsomt at folk kommer innom.

- Det mest spektakulære som kanskje er mest synlig på himmelen, er at vi på fredag får besøk av et Hercules-fly som vil slippe en 40 til 50 fallskjermhoppere. Det blir nok synlig, sier Tom Brien.

Større

Arrangementet har bare blitt større og større for hvert år som de har hatt Luftsportsuka. I år er det femårsjubileum, og det skal feires. Bløtkaka er klar, og alle inviteres til femårsfeiring.

- Lørdag inviterer vi til en stor jubileumsfeiring. Vi har både bløtkake og musikk. Det gleder vi oss veldig til, og alle er hjertelig velkommen, sier Tom Brien i NLF.

Han gleder seg stort til å få vise elverumsingene litt av jobben de og medlemmene gjør. Og vil du vite mer, har Luftsportsuka en egen Facebook-side.

- Sjekk ut siden vår på Facebook. Der vil det stå mye, i tillegg kan du se mange flotte bilder, sier Brien.

Godt vær

Arrangøren vil gjerne ha flott vær til helga, og med det så får man også en hyggelig opplevelse. Tom Brien sier det er et stort arrangement lokalt, men ikke så stort i nasjonal målestokk.

- Mange snakker jo om Ekstremveko på Voss, og det er enkelt å sammenligne seg med de. Der er det flere tusen deltakere og skuelystne. Hos oss er det påmeldt 300 deltakere, og det blir mange nok på Starmoen, så vi blir nok ikke alene, avslutter Tom Brien.