I samarbeid med Telenor og Norges Idrettsforbund skal Hernes IL fotball samle inn brukte mobiler på en trygg og miljøvennlig måte torsdag 20. oktober.

– Dette er en miljødugnad som startet i september, og som avsluttes denne uken her med dør-til-dør-aksjon i Hernes, forteller Morten Ingnes Fredrikson som er klubbens innsamlingsansvarlig.

Er med for første gang

Idrettslaget har allerede samlet inn 200 mobiler via ni ulike innsamlingspunkter, og håper å samle inn 500 til sammen.

– Det er første gang vi er med på dette her, men Telenor og Norges Idrettsforbund har hatt en årlig kampanje siden 2009, sier Ingnes Fredrikson.      

Han forteller at 90 prosent av en brukt mobil kan gjenvinnes, og de som blir samlet inn destrueres eller settes i stand og selges videre til Telenors samarbeidspartnere i Asia.

Vil bruke pengene på garderober

Hele våren og sommeren i år har foreldre og ungdom i Hernes IL deltatt på dugnad på Øienbana i Sagene Ring, og inntektene fra innsamlingsaksjonen kommer til å brukes på videre oppgraderinger av treningsanlegget i bygda.

– Drømmen er skikkelige garderober, men vi har allerede kjøpt inn gjerder, ballfangernett og ny gressklipper, forteller Ingnes Fredrikson. 

Han opplever viljen til å gi fra seg brukte mobiler er veldig positiv, men at noen er litt skeptiske til å gi fra seg en mobil der de har personlige bilder og meldinger. 

– Telenor selv sletter alt dette, så det er ingen grunn til å være redd for at personlig innhold skal komme på avveie. Vi oppfordrer likevel folk til å ta ut simkort før de leverer fra seg mobilen, sier innsamlingsansvarlig. 

– Ta imot unga på en god måte

Hernes IL fotball oppfordrer folk til å ta imot ungene på en god måte, rydde i skuffen og støtte miljøet.

– Det er for mange første gang de er med på en dør-til-dør-aksjon, så jeg håper folk i Hernes møter de med et åpent sinn, sier Ingnes Fredrikson.

Han legger til at man selvfølgelig ikke må gi, men at det hadde vært hyggelig om ungene blir tatt godt imot. 

For hver brukte mobil de samler inn får Hernes IL fotball 30 kroner.